Tegnap NFL meccset néztem. Baltimor – Dallas. Próbáltam elterelni a figyelmemet és a gondolataimat a hétvége eseményeiről! Az egyik szünetben hosszasan mutattak egy felszállás előtti katonai repülőgépet. Mit gondoltok miért? Hát mert a szünetben az a gép berepült a pálya fölé, hogy még egy kicsit fokozza a közönség elégedettségét abban a stadionban, amelyben minden meccset teltház előtt játszanak! Megjegyzem, amúgy sem volt rossz a hangulat, mert a Dallas az újonc irányítójával zsinorban a 8. győzelmét aratta egy kiélezett mérkőzésen! Senki nem lett kiállítva, eltíltva, lehetetlen helyzetbe hozva! A meccs közben azon gondolkodtam, mi lenne a liga álláspontja, ha 7:7-nél jönne a Csucsu meg a Marnitz Miki és kiállítaná a Dallas edzői stábját azért, mert nem értett egyett azzal, hogy a Prescottot a passz után egy kicsit fejjel beleállították a 30 yardos vonalba, ezt követően meg valamelyik falember a 3. down előtt nem venné észre, hogy neki kell leülnie a padra és ezzel 15″-es gondot okozna az egyébként “nem túl nagy nézettségű” TV-s közvetítésnek… Persze megértem, hogy a Miki nem ér rá! Szombat este…  Szóval nem láttam nagy büntetéseket! Azért az NFL tanulhatna némi rendet a Mikitől! Elképesztő micsoda könnyelmű egy banda!

Mi is a gond? Szombaton hazai közönség előtt úgy sikerült piros lapot kapnom, hogy már a sárgát is valami olyasmiért adta a Csucsu, amiből egy ilyen meccsen kb. 100 van és ami rajta kívűl senkinek sem tünt fel! Nem csoda, hogy Marnitz spori nem is tudta (!!!), hogy már ki van osztva a kötelező, úgyhogy – gondolta – ad egyet valami olyanért, amiért másnak még soha nem adott…

Történt ugyanis, hogy az időkérés után eggyel többen úsztunk vissza, mert a közönség hangos szurkolása miatt Garda nem hallotta, hogy ő jön ki… Sárga!

Itt szabalyok vannak, kérem!

Jaaaa!!!!

Van mar sárgád???? Nem tudtam! Most már tudom!

Akkor piros!!!

Ennyi… Majd jövőre újra megpróbálod!

19 éve vagyok a Dunaújvaros edzője! 6 Magyar Kupát nyertem a csapatommal! Még soha nem játszhattunk Magyar Kupa négyes döntőt Dunaújvárosban! A közönség megérdemelte, mert Dunaújvárosban a legnézettebb a női vízilabda!

Megjegyzem: a kézi BL négyes döntőt 2020-ig rendezi Köln! Miért? Mert ott 20.000 néző van! Szerintem nem fogják “leigazolni” meccset vezetni a Mikit! De a Csucsut sem! Rosszul nézne ki, hogy a csapatok edzők nélkűl játszanák a legfontosabb meccseiket, miközben semmi renitens dolog nem történt! Még az dobna egy kicsit az ügyön, ha két- három sztárt is haza küldenének, mert nem köszöntek hangosan a büfében a sporiknak! A közönség meg fogadja el, hogy itt rendnek kell lennie! Egyébként azokat is hazaküldjük a francba! Mit képzelnek ezek?

Had közelítsem meg ezt a dolgot most a klubunk szempontjából! Ha a DUE döntőt játszik, 1000 ember őrjöng az usziban vasárnap és a TV-s meccsen, olyan hangulatot mutat magáról a sportág, ami mindenképpen a hasznára válik! Nem állítom, hogy ha nem kapok piros lapot, akkor nyerünk, hiszen kiváló csapat volt az ellenfelünk, de a BVSC kispadján ott lehetett a Matyi, én meg a zsűri asztalnál szurkoltam… Persze ilyenkor jön, hogy akkor csalni kéne a hazai csapatnak??? Ugye ezt nem gondolom komolyan? Nem!!! Ezt egyáltalán nem gondolom, de azt sem, hogy van még egy olyan sportág (habár a víz alatti jégkorong berkeiben nem forgok), ahol a két játékvezető, értelmezhetetlen, a sportág népszerűségére erőssen negatív hatást gyakorló ítéleteivel úgy “sétáljon” haza egy ilyen meccs után, mintha minden rendben volna! Ergo! Mindent lehet! Nem hibázott senki! Sárgát lehet adni! Nincsenek olyan szempontok, hogy a sportág érdeke! Egyféle szempont van! Az edző és a játékosok kussoljanak, bármi is az ítélet! Mindenki hibázhat! Ez így is van, de egy olyan ítéletet, amely erősen befolyásolja a mérkőzés végkimenetelét, talán nagyobb megfontoltsággal kéne adni, és ha már becsúszott, akár a mérkőzés alatt is vissza lehetne vonni nem csak utána, hiszen a közönség nem valószínű, hogy a Miki meg a Csucsu miatt jött ki…

 

– Mihók Attila –