A 24 esztendős Géraldine Mahieu lesz a következő szezonban az új centerünk! Több válogatott eseményen és edzőtáborokban is találkoztunk már a Francia állampolgárú ‘Gégé’-vel, arról beszélgettem vele, hogy hogyan is került el a Lille-ből hozzánk. Mihók Attila kereste meg, hiszen több edzőtáborban is találkoztunk már a Lille csapatával, így mindannyian jól ismerjük Gégét és a centerezését. A képen őt, edzőjét és a klub elnököt láthatjuk. Az asztalon pedig a Francia Kupa és Bajnoki kupákat, amiket a Lille-lel nyert. Többek között idén is Francia bajnok lett Géraldine.

 

A képen (bal) Filippos Sakelis a Lille vezető edzője, (középen) Géraldine Mahiue, (jobb) Thierry Landron klub elnök

– Nagy megtisztelés volt számomra, amikor Mihi megkeresett. Nagyon izgatott vagyok, hogy részt vehetek majd ebben a kalandban és segítsem a csapatot amennyire csak tudom, hogy győzni tudjunk. Mióta Filippos Sakelis az edzőm azóta azon dolgoztunk, hogy egy nap külföldi csapatban tudjak majd játszani. Ez volt az utolsó éven az egyetemen, így közelebb kerültem ahhoz, hogy külföldre eligazoljak. Játszottam már a Dunaúváros ellen edzőtáborokban és a Bajnokok Ligájában is. Nagy szívvel küzdő csapat, tele jó játékosokkal, Mihi egy nagyon jó edző, alig várom, hogy elkezdjük a közös munkát és új dolgokat tanuljak meg itt. A Dunaújváros számomra egy remek lehetőség.

-Egy nagyon családias klubban játszottam, ahol mindenki szeretett és segített mindenkit. Nehéz elhagyni ezt a csapatot, de a fejlődés érdekében döntöttem így. A Lille csapatával 18 döntőből 16-ot megnyertünk szeretném folytatni ezt a jó sorozatot a Dunaújvárossal csak egy magasabb szinten. Örülök, hogy ide fogok tartozni!

 

Üdv a csapatban Géraldine Mahiue! 🙂

 

 

ALLER DFVE! HAJRÁ DFVE! 🙂