Ma ért véget a Junior női vízilabda világbajnokság, amit Görögországban, Voloszban rendeztek meg. A Magyar csapatból 3 lány képviselte a DFVE-t : Brezovszki Gerda, Hlengiwe Mchunu és Vályi Vanda.

A lányok a mai napon nagyot küzdöttek, de végül 4:2-re az amerikai gárda bizonyult jobbnak. Brezovszki Gerdát kérdeztük először, hogyan is élte meg első világeseményét:

-Igyekeztem mindig a 100%-ot nyújtani, amikor csak lehetőséget kaptam a vízben. Első világversenyem volt, szóval hihetetlen nagy élménnyel lettem most gazdagabb. A győztes meccsek után nagyon király volt a hangulat. A vesztes mérkőzések pedig, annyira összehoztak  minket, hogy a végére egyre jobban tudtunk együtt működni, mint csapat.

Vályi Vanda, aki a nyolcaddöntőben 5 gólt szerzek az Ausztrálok ellen, így nyilatkozott nekünk:

-Sokat tanított ez a világbajnokság nekem. Elsődlegesen azt, hogy fizikálisan még többet kell fejlődni. Egyre jobb és jobb csapatokkal találkozom, hiába volt ez már a 4. versenyem még mindig érnek meglepetések. Nagyon köszönöm a Dunaújvárosnak, hiszen egész évben olyan edzés munkát kapok, Mihitől, Józsibától az úszóedzéseken, Tibibától a lábtempó edzéseken és a konditeremben is Ádámtól, hogy egy ilyen világversenyre kitudok jutni és ott így tudok szerepelni.

Büszkék vagyunk rátok csajok! Várunk vissza titeket!

Hajra DFVE!