Csütörtökön a dunaújvárosi felnőtt csapat Universiade ezüstérmes tagjai a Magyar Tudományos Akadémia székhelyén reggeliztek, ahova az összes universiade érmest fogadáson köszöntötte dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és dr. Palkovics László oktatásért felelős államtitkár.

A reggelin többek között Baji Balázs és Szatmári András is részt vett, akik aranyérmet nyertek az Universiaden. Nagyon felszabadult hangulatban telt ez a reggel, ahol a köszöntést követően volt lehetőségünk beszélgetni a sportolókkal és Szabó Tünde államtitkár asszonnyal.


Az egyik számomra legszórakoztatóbb történet Szabó Tündéjé volt a kisfiáról.
Az egész történtek onnan indult, hogy Tünde észrevette a felszakadt szemöldökét Gurisatti Grétának, majd elkezdte mesélni, hogy egy hete az ő gyerekével is hasonló történt.
” Az iskolából hívtak, hogy anyuka ne ijedjen meg… (Szerintem minden anyuka rémálma ez a mondtat.) …de a kisfia szemöldöke felrepedt. Egyből hívtam a férjemet, aki sebész, hogy azonnal menjen el a fiamért a suliba. Természetesen én is 10 percen belül otthon voltam. A fiam szemöldöke keresztben és hosszában is szétnyílt. Azonnal mondtam a férjemnek, hogy ezt varrni kell. Majd a konyha asztalra felfektettük Ákossal a gyereket. Szegény gyerek ott fekszik én meg mondom, hogy varrni kell, a férjem pedig azt, hogy elég ragasztani. Majd én ismét: -Nem! Ezt varrni kell! Szóval ott állunk az asztal fölött a fiam meg csak jobbra-balra kapkodja a fejét, hogy ugye nem kell varrni. Jó rendben akkor varrunk, anyuka azt mondta. Majd kiderült, hogy a férjem mindent hozott kivétel érzéstelenítőt. Fújtam egy nagyon majd odahajoltam a fiamhoz, hogy bármit megveszek neked csak egy öltést kérlek bírj ki.
-Anya, bármit?
-Igen, bármit.
Majd egy öltés után láttam, hogy egy nem lesz elég.
-Figyelj csak, nagyon jól nézel ki, de még egy valamit megveszek ha kibírsz még egyet, rendben?
-Jó, anya.
Majd sajnos még egy kellett.
-Figyelj, nagyon ügyes vagy, három nagy ajándékot megveszek neked, bármit tényleg bármit!
-Jó anya, kibírom!
És könnyezve ugyan, de kibírta és megkapta a három nagy ajándékát.
Az asztalnál mindenki nevetett, hiszen nagyon jó stílusban lett előadva a sztori.
Jó érzés volt a lányoknak, hogy ennyire laza volt a hangulat. Köszönjük a meghívást! 🙂 Jól éreztük magunkat és mégegyszer gratulálunk minden Universiade érmes sportolónak!