Idén 2017. október 14-én kezdődik meg a 2017/2018. évi Női Országos I. Osztályú Bajnokság, melybe összesen 10 csapat nevezett. A Dunaújvárosi Egyetem – MAARSK Graphics női vízilabda csapata hazai vizeken kezd, méghozzá a női OBI-ben újoncnak számító Ferencváros ellen. A két gárda erőviszonyairól, illetve lányaink játékos mozgásáról Mihók Attila vezetőedzővel folytattunk beszélgetést:

A tavalyi csapatból Huszti Dóra, Kasó Orsolya, Menczinger Kata és Somhegyi Noémi játékosok távoztak, így adott volt a feladat, az általuk képviselt erőt és posztokat pótolnunk kellett. Úgy gondolom, az idei igazolásaink jól sikerültek és pótolni tudjuk azt az erőviszonyt, amelyet az imént felsorolt játékosok képviseltek.

Kapusposztra a 21 éves, holland származású Laura Aarts-t igazoltuk, aki korosztályos válogatott volt, több alkalommal lehetőségem adódott megfigyelni játékát, Kiss Alexandrával meg fogják tudni oldani a DUE-MAARSK védelmét. Centerpozícióra szintén idegenlégióst igazoltunk, méghozzá Géraldine Mahieu-t (francia), aki nagyon jó fizikummal és teherbírással rendelkezik.  A sorból nem szabad kifelejtenem Szabó Nikolettet sem, akit Egerből igazoltunk (bár nem egri), idén tölti a 17. életévét, azonban bizakodó vagyok vele kapcsolatban, ígéretes játékos. A játékos mozgásnál muszáj megjegyeznem, hogy az imént felsoroltakat nem csak az Egyesület szerette volna leigazolni, hanem ők is a DFVE családjába akartak tartozni, ami külön elismerés mind a klub és a szakmai munka tekintetében is.

A DUE-MAARSK és az FTC erőviszonyait figyelembe véve, mire számíthatnak a szurkolók szombaton? Mennyire erős mérkőzés várható?

 A csapatom a kezdést megelőzően két felkészülési tornán vett részt, azonban csak egy alkalommal találkoztunk a Fradival. ugyan győzelemmel zártuk a meccset, azonban Kisteleki Dóra nem játszott, úgy gondolom, ez nagy hátrányt jelentett csapatuknak. Kvalifikált, jó játékosokkal rendelkeznek, akik külön-külön megállják a helyüket, de mivel csapatsportágról van szó, az még nem elég. A felkészülésükben nem tudom, hogyan állnak, összeszoktak-e már, de annyi bizonyos, nehéz dolgunk lesz és nagy koncentrációt igényel a szombati összecsapás, pontosan tudunk kell, hogy mikor, mit akarunk megvalósítani.

A 2017/2018. évi keret: Brezovszki Gerda, Garda Krisztina (CsK), Géraldine Mahieu, Gurisatti Gréta, Horváth Brigitta, Huszti Vanda, Kiss Alexandra, Lara Luka, Laura Aarts, Mchunu Hlengiwe, Rompos Dóra, Sajben Viktória, Sajben Nikolett, Szabó Nikolett, Szilágyi Dorottya, Vályi Fanny, Vályi Vanda, Ziegler Diána

Bizakodva várjuk a szombati Dunaújvárosi Egyetem-MAARSK Graphics – Ferencváros mérkőzést, mely 17.45 órai kezdettel kerül megrendezésre a Fabgó Éva sportuszodában, Dunaújvárosban.

 

Belépőjegy árak:

Diák/nyugdíjas: 300 Ft

Felnőtt: 500 Ft