2017. október 14-én 17.45 órai kezdettel került megrendezésre a 2017/2018. évi Női Országos I. Osztályú Bajnokság 1. fordulója, melyben a Dunaújvárosi Egyetem – MAARSK Graphics csapata az újonc Ferencvárost fogadta otthonában.

 

DUE-MAARSK 8-6 FTC

(I: 3-1; II: 2-0; III: 1-0, IV: 2-4)

Góllövők: DUE-MAARSK: Gurisatti 4, Garda 3, Vályi V. 1. illetve FTC: Kisteleki 1, Ármai 1, Kövér Kis 2, Gerendás 2.

 

Győzelemmel rajtolt az újvárosi együttes a Fradi ellen, a mérkőzést követően MihókAttila vezetőedző és Garda Krisztina csapatkapitány a következőképpen értékelte a teljesítményt:

 

Jól és összeszedetten rajtoltunk, azonban a második félidőben megtorpant a csapat. Dekoncentráltak voltunk, amit a Fradi jól kihasznált, így sikerült magunkra húznunk őket egészen az utolsó percig, amikor végül megúszásból Gurisatti Grétának sikerült gólt szereznie, amivel eldőlt a meccs. Rövid időt tudtunk együtt készülni a nyári válogatott szereplések miatt, ez látszott a teljesítményünkön, ennek tudom be a 3-4. negyedbeli hullámvölgyet. A védekezésünket nagyban meghatározta a jó kapusteljesítmény, úgy gondolom, hogy Laura Aarts-nak (friss holland  igazolás, VB bajnok) sikerült felvennie a fonalat és kulcseleme volt a teljesítményünknek. A centerteljesítményünkkel nem vagyok megelégedve, azon még javítunk kell.

 

Csapatkapitányként ez volt az első mérkőzésem, ami persze különleges volt számomra. Örülök, hogy sikerült nyernünk, a kezdés jobbnak bizonyult, amit nem tudtunk végig hozni. Lesz mit kielemezni és javítanunk a következő mérkőzésekre, de ez nem okoz problémát, rengeteget edzünk és foglalkozunk a hibák javításával, azok videóelemzésével.