Idén 2017. október 18-án hazai környezetben került megrendezésre a Dunaújvárosi Egyetem–MAARSK Graphics – Tatabánya Vízilabda Kft. mérkőzés a 2017/2018. évi Női Országos I. Osztályú Bajnokság 2. fordulójában.

DUE-MAARSK 22-4 Tatabánya

(I: 7-0; II: 4-2; III: 5-0; IV: 6-2)

 

A mérkőzést követően Mihók Attila vezetőedző így értékelte csapata teljesítményét.

Nehéz az ilyen típusú mérkőzéseket úgy lejátszanunk, hogy elégedett legyek a játékosaimmal, mert sokszor a könnyebb utat választva túllépnek azokon az általam meghatározott gyakorló taktikai elemeken, amik kevésbé látványosak, vagy gólra törőek, de úgy gondolom, hogy pont ilyenkor lehetne ezeket a szituációs helyzeteket felszabadultabban gyakorolni. Tudom, egy játékos számára ez sokszor nehezen teljesíthető kérés, hiszen mindenkiben benne van a sikervágy és hát ezt a játékot gólra játsszák. Kicsit összeszedettebb játékot vártam volna magunktól, illetve többször szerettem volna látni azokat az elemeket, amiket a héten gyakoroltunk.

 

 

 

Játékos oldalról Szilágyi Dorottya nyilatkozott:

Ahogy Attila is említette, a taktikai elemekre kellett volna a hangsúlyt fektettünk, ehelyett több alkalommal is lefordultunk és abból szereztünk gólokat. Véleményem szerint azokat jól csináltunk, ennek köszönhető a nagyarányú győzelem. A védekezésünk jól működött, ahhoz képest, hogy nem régen kezdtük el gyakorolni jól ment, de van még mit fejleszteni rajta.

 

 

 

A vendéggárda vezetőedzőjének, Zantleitner Krisztinának összefoglalója:

Első alkalommal vagyunk itt Újvárosban OBI-ben, nagyon más színvonalat képviselnek hozzánk képest, arra törekedtünk, hogy kevés gólt kapjunk a mérkőzésen. Ennek ellenére sok lefordulást sikerült az DFVE-nek értékesítenie, ezzel elégedetlen vagyok. Nagy szakadék van a két csapat között.