A 2017/2018. évi Női Országos I. Osztályú Bajnokság 4. fordulójáról is győztesen tértek haza lányaink, ugyanis 7-17 arányban felülkerekedtek a szegedi gárdán.

Az első negyedben Garda és Gurisatti duplázott, de megmutatta magát Horváth és Vályi V., míg az ellenfél csapatának csak egyszer sikerült bevennie kapunkat, így az állás már 1-6 volt az újvárosiak javára. A második negyedben mieink visszavettek a tempóból, Garda, Grusiatti mellett Mchunu vette be Hosking kapuját, Aartsét viszont két alkalommal Bell (állás: 3-9). A hosszabb pihenőt követően a DUE-MAARSK lányok visszanyerték lendületüket és 4 gólt sikerült lőni (Horváth, Vályi V., Mchunu), így 5-13 arányban zárták a harmadik negyedet. A záró negyedben Gurisatti ismét kétszer volt eredményes, Garda egyszer és a fiatal Sajben Niki is betalált a szegediek kapujába (7-17).

 

Szegedi Tudományegyetem T&N 7–17 Dunaújvárosi Egyetem – MAARSK Graphics

Negyedek: 1-6; 2-3; 2-4; 2-4.

Góllövők: Árkosy 1, Bell 2, Lengyel 4, illetve Sajben 1, Gurisatti 5, Horváth 3, Garda 4, Vályi V. 2, Mchunu 2.

 

A mérkőzést követően Mchunu Hlengiwevel (Slingi) beszélgettünk:

Úgy gondolom, hogy jól játszottunk, sikerült megcsinálni azokat a taktikai elemeket, amiket az elmúlt pár hétben gyakoroltunk és inkább a védekezésre fektettük a hangsúlyt, nem a támadásra, ami a célunk volt. Sok lefordulás gólt sikerült lőnünk, ez jelentette a győzelmünket, illetve a fegyelmezett védekezésünk, melyre megfelelően oda tudtunk koncentrálni. Fizikálisan egyre erősebbek vagyunk, beigazolódni látszik a megváltozott edzésszemlélet. Jól éreztem magam a vízben, örülök, h nem hibáztam sokat és segítő tagja tudtam lenni a csapatnak, annak pedig külön, hogy Sajti meglőtte 2. gólját a bajnokságban és én adhattam a gólpasszt. Remélem, hogy a holnapi meccsen is hasonló teljesítményt tudok nyújtani.