2017. november 4-én 11.00 órai kezdettel került megrendezésre a 2017/2018. évi Női Országos I. Osztályú Bajnokság 5. fordulója a Fabó Éva Sportuszodában, melyben a Dunaújvárosi Egyetem-MAARSK Graphics mérkőzött meg az UVSE Margitsziget együttese ellen.

 

Az első negyed számunkra kedvezőtlenül kezdődött, több helyzet is kimaradt, majd 3 perc elteltével megszületett a mérkőzés első gólja, mely sajnos az UVSE M. neve mellett jegyződött. Nem kellett sokat várni a válaszra, másfél percet követően Gurisatti bevette Drajkó kapuját, ezzel megindította a hazai gólokat, még 3 követte a negyed vége előtt (3-1). A második negyed elején Horváth alig 14 másodperc elteltével gólt lőtt, majd kis időre rá Hajdú másodszor is betalált Kiss kapujába (4-2), szerencsére a válasz most sem maradt el, ezt követően Gurisatti 3 alkalommal volt sikeres, így a félidei állás 7-3 volt. A harmadik játékrészt Garda nyitotta góljával, melyre Faragó válaszolt a vendég gárdából (8-4), a hazaiak részéről Horváth, Vályi V. és Gurisatti is megcsillogtatta tudását 1-1 góllal. Az utolsó negyedben ismét a vendégek kezdték meg a gólok sorát Pál találatával, a DUE-MAARSK részéről Gurisatti kétszer, míg Luka egy alkalommal tudott gól lőni (14-5).

 

Dunaújvárosi Egyetem-MAARSK Graphics 14-5 UVSE Margitsziget

Negyedek: 3-1; 4-2, 4-1; 3-1.

Góllövők: Luka 1, Gurisatti 8, Horváth 2, Garda 2, Vályi V. 1; illetve Faragó 1, Pál 1, Hajdú 3.

 

Először is szeretném megköszönni a dunaújvárosi vezetésnek, hogy hozzájárultak a mérkőzés korábbi megrendezéséhez (eredetileg 17.00 óra volt), így mindannyian meg tudjuk tekinteni az UVSE Szuperkupa döntőjét és természetesen gratulálok Mihók Attilának és csapatának a győzelemhez. Azt kaptuk, amit vártunk, a csapatom tagjai közelről is érezhették Gurisatti Gréta kiváló vízilabdatudását. A mérkőzésről dióhéjban annyit szeretnék mondani, hogy a Magyar Kupában elszenvedett 22-5-ös vereséghez képest ez a 14-5-ös vereség mindenképpen a fejlődésünket mutatja.

 

 

 

 

Sokszor mondtam, hogy nem szeretem azokat a mérkőzéseket, illetve tartok azoktól, amikor gyakorlatilag bármit csinálunk az számunkra inkább negatív élmény, mint pozitív, hiszen az elvárásoknak megfelelően teljesíteni szinte lehetetlen egy olyan találkozón, ahol korosztálykülönbség van a csapatok között, főleg úgy, hogy taktikailag és technikailag is felkészített játékosok ellen kell helytállni. A vízilabda nem boksz, nem úgy van, hogy kimegyünk és akkor a kisebbet lecsapjuk, itt 6-6-ban kell megoldani a játékszituációkat, amire viszont koncentráltan kell érkezni. Számomra ez a mai mérkőzés nem volt egy pozitív élmény, főleg az elmúlt hetek teljesítménye után. A játékosaimtól ezt mérkőzés közben számon is kértem, ha ők kevésbé koncentráltak, mint kellene, akkor azt a fejlődési görbét, amit el akarunk hinni, hogy bemutatunk, azt húzzuk le és kezdhetjük elölről az önmagunk felépítését. AZ UVSE ellenben felkészülten érkezett és tudták hogyan kellemetlenkedjenek, tegyék nehézzé nekünk a mérkőzést, illetve nagyobb koncentrációt igényeljen a játékosoktól a mérkőzés. Ez nekünk ma nem sikerült, szeretnék gratulálni az UVSE csapatának a teljesítményéhez.

 

Hajdú Róza játékos véleménye játékukról (UVSE Margitsziget):

Tudtuk, hogy fizikálisan is sokkal erősebbek és tapasztaltabbak, viszont úgy érzem, hogy kellőképpen felkészültünk a héten és mindent megtettünk azért, hogy szorosabb legyen a mérkőzés, illetve hogy kellőképpen kellemetlenkedjünk. Úgy gondolom, hogy elértük, amit szerettünk volna és büszke vagyok a csapatomra.

 

Lara Luka játékos véleménye játékukról (DUE-MAARSK):

Nagyon fiatal csapat ellen játszottunk, az utánpótlás együttesek egyik legjobbikával. Jó játékképet mutattak, azonban sikerült felülkerekednünk rajtuk, voltak hibáink, de összességében jól játszottunk.