2017. november 8-án 19.00 órai kezdettel került megrendezésre a 2017/2018. évi Női Országos I. Osztályú Bajnokság 6. fordulójában a Dunaújvárosi Egyetem-MAARSK Graphics – Racionet Honvéd mérkőzés, melyen lányaink 27-1 arányban arattak győzelmet.

 

Dunaújvárosi Egyetem – MAARSK Graphics 21–7 Racionet Honvéd

Negyedek: 4-0; 5-0; 9-1; 9-0.

Góllövők: Szilágyi 4, Sajben 2, Gurisatti 6, Horváth 2, Rompos 1, Garda 1, Ziegler 2, Vályi V. 3, Luka 1, Mchunu 1, Vályi F. 4.; illetve Peresztegi Nagy 1.

 

Merőben szokatlan ez a hét abból a szempontból, hogy három alkalommal is összecsap vasárnapot bezáróan ez a két együttes, melyből az első akadályt megugorva a vezetőedzők és játékosaik így látták a mérkőzést:

 

Matusch Márk vezetőedző (Racionet Honvéd):

Tudtuk, hogy egy jó csapattal fogunk találkozni, jó csapat, jó játékosokkal, jól szervezettek, jól védekeznek, nekünk az volt a célunk, hogy megnehezítsük a dolgukat akár a támadásban, akár a védekezésben. Az első negyedben viszonylag jól szerepeltünk, úgy gondolom, hogy egy ilyen szintű csapattól 4 gólt kapni számunkra pozitív dolog. A harmadik és a negyedik negyedre teljesen elfáradtunk, ez természetesen, meg is látszott a játékunkon. Sajnos van 1-2 hiányzó játékosunk a csapatból, amit mi egyből meg is érzünk, hiszen nem egy bő kerettel rendelkező együttes vagyunk. Egy színvonalas edzésnek fogható fel a mai mérkőzés, ennél jobb csapat ellen nem is készülhetnénk a számunkra fontos és döntő mérkőzésekre. Örülünk neki, hogy itt voltunk és játszhattunk a Dunaújvárossal, illetve hogy a hétvégén még két alkalommal vízbe szállhatunk ellenük, remélem, a különbség csökkenni fog a gólok arányában.

 

Mihók Attila vezetőedző (Dunaújvárosi Egyetem – MAARSK Graphics):

Az történt nagyjából, amit vártunk, hasonló mérkőzéseket többet is játszunk ebben az évben a bajnokság ideje alatt a kiírásból adódóan. A mi feladatunk az, hogy megtaláljuk azokat a feladatokat, amik alapján értékelni tudunk, illetve amit esetleg majd a számunkra fontosabb találkozókon nem feltétlenül kellene még bevállalnunk. Erre azt mondom, hogy a védekezésben a megbeszéltek működtek, a támadójátékunk most egy picit fejetlen volt, de egy gólhelyzetben nehéz gondolni, gólhelyzetet gólra kell váltani, ilyen szempontból nem szeretnék kritikus lenni, de az biztos, hogy nekünk nem ez a mérkőzés szolgálta a felkészülésünket.

 

 

 

Bálint Rebeka játékos (Racionet Honvéd):

Szerintem is jól indult a meccs, sok volt az eladott labda és a ponttatlan passz, illetve a labdakérésünk sem volt megfelelő. A támadásaink nem igazán jöttek össze, de a védekezésünk az első játékrészben jól ment.

 

Vályi Vanda játékos (Dunaújvárosi Egyetem – MAARSK Graphics):

Szerintem egy nagyon jó meccset játszottunk, hál’ istennek sok gólt lőttünk és csak egyet kaptunk, ami végül is azt jelenti, hogy nagyon jó volt a védekezésünk. Már régóta gyakoroljuk ezt az újfajta védekezést, bele tudunk rázódni, de vannak még pontatlanságok. Ez a három meccs erre kitűnő alkalom lesz, hogy be tudjuk gyakorolni.

 

 

 

A 2017. évi Waterpolo.hu Női Magyar Kupa négyközé jutásért vívott küzdelem 1. fordulója 2017. november 11-én 16.00 órai kezdettel kerül megrendezésre Budapesten, a visszavágó pedig rögtön másnap, november 12-én 17.00 órai kezdettel a Fabó Éva Sportuszodában.