2017. november 15-én 18.30 órai kezdettel került megrendezésre a 2017/2018. évi női Országos I. Osztályú Bajnokság 7. fordulójában a Dunaújvárosi Egyetem-MAARSK Graphics – BVSC-Zugló Diapolo mérkőzés hazai környezetben, melynek eredménye döntetlen lett.

A mérkőzést követően a két gárda edzői és 1-1 játékosa így értékelte teljesítményüket:

Petrovics Mátyás BVSC vezetőedző mérkőzés összesítője:
Nagy kíváncsisággal vártuk a mai mérkőzést, hogy mire leszünk képesek, mert eddig a Ferencvároson kívül nem találkoztunk még egyik élcsapattal sem leszámítva egy felklszülési tornát, aminek teljesen más célja volt. Több új játékos érkezett hozzánk és végre azt játszhatjuk, amit évek óta szerettem volna már megvalósítani a csapatommal, kíváncsi voltam mire leszünk képesek ez ellen a remek Dunaújváros ellen. Nagy elvárásaim nem voltak, azt kaptam a meccstől amire számítottam, ez egy jó kiindulópont a folytatás tekintetében.

Mihók Attila DUE-MAARSK vezetőedző mérkőzés összesítője:
Ugyanazt tudom mondani, amit Matyi is, hogy igazából a Fradi volt az egyetlen olyan mérkőzés, ami nagyobb erőpróbát jelentett eddig az őszi szezonban, bár mindenhová úgy mentünk, hogy a maximumot várom el a csapattól. A BVSC-t nem mondanám mumusnak, hiszen egy olyan csapatról beszélünk, ami az Euroligában is szerepel, hasonló tervei vannak, mint Dunaújvárosnak. Két abszolút egyirányba építkező csapatról beszélünk, gyakorlatilag a korosztályok szerkezete teljes egésszében megegyezik, talán a Taki az egyetlen különbség. Két idősebb játékosunk igazolt el a tavalyipapírmunkát szezonhoz képest, inkább fiatalodtunk, bár a BVSC is fiatalodott összetételében és ezzel együtt dinamikusabbak lettek, de meg tudták tartani azokat az erőpontjaikat, ami nekünk mindig is problémát okozott. A BVSC abszolút az a csapat a Dunaújvárosnak, mint például a magyar válogatottnak a holland. Az erősebb pontjaikat nekünk vért izzadva kell megoldanunk, gondolok itt a centerezésre és annak hatástalanítására.

Kuna Szonja BVSC játékosának véleménye:
Vártuk ezt a mérkőzést és gondoltuk, hogy szoros lesz. Úgy érzem, az elején uraltuk a játékot és a saját hibáinkból kaptunk a végén gólokat. Ezekből tanulnunk kell és továbbmennünk.

Horváth Brigitta DUE-MAARSK játékosának összegzése:
Mi is vártuk ezt a meccset, ami elég nehéz volt, hiszen végig nekünk kellett felzárkóznunk utánunk, hol egy gólos hátrányból, hol pedig kettőből, végül a negyedik negyedben sikerült ikszelnünk. Végig próbáltam helytállni és segíteni a csapatomat védekezésben és támadásban egyaránt. Voltak helyzeteink amik kimaradtak sajnos, ezekre kell jobban összpontosítanunk.

Dunaújvárosi Egyetem-MAARSK Graphics 7-7 BVSC-Zugló Diapolo
Góllövők: Szilágyi 3, Gurisatti 2, Horváth 1, Mchunu 1; illetve Farkas 1, Leimeter 2, Kuna 2, Máté 2.