2017. november 25-én 18.00 órai kezdettel került megrendezésre a Hungerit Szentes – Dunaújvárosi Egyetem-MAARSK Graphics mérkőzés a 2017/2018. évi Női Országos I. Osztályú Bajnokság 8. fordulójában.

 

Hungerit Szentes 8-11 Dunaújvárosi Egyetem-MAARSK Graphics

Góllövők: Hevesi 2, Palaro 2, Mirshina 4, illetve Szilágyi 3, Gurisatti 2, Huszti 1, Garda 3, Vályi V. 1, Vályi F. 1.

Negyedek: 3-2; 1-5; 2-2; 2-2.

 

Vályi Vanda labdaelhozatalával indult a mérkőzés, majd 2 perc elteltével a hazaiaknak sikerült megszerezniük a vezetést Mirshina szabaddobás góljával (1-0), azonban ezt a kis előnyt sokáig nem hagyták annyiban lányaink és Garda duplájával (akció és emberelőny) a negyed felénél átvették a vezetést (1-2). Ezt követően Mirshina is duplázott az első negyedben emberelőnyből (2-2), a negyed lefújását megelőzően 12 másodperccel Palaro vette be Aarts kapuját, így a negyed vége 3-2 lett a hazai csapat javára. A második negyedet is a hazaiak kezdték jobban, Guannan gyorsabbnak bizonyult és az első támadást a Szentes indíthatta. Kevesebb mit 3 percet kellett várni Mirshina harmadik góljára fórból, majd a DUE-MAARSK megrázta magát és 5 alkalommal vették be Lekrinszki kapuját (Garda 1, Gurisatti 2, Szilágyi 1, Huszti), így az első félidőt követően számunkra megnyugtató eredménnyel mehettek pihenőre lányaink (4-7). A harmadik negyedben Vanda megint csak elhozta a labdát, majd meg állt a lendülettel és akció góljával ő is bemutatkozott a szentesi közönség előtt (4-8). Rá 2 perce nővére is követte példáját, Fanny emberelőnyös góljával az állás 4-9 lett az újvárosiak javára. Ezt követően Hevesi kiharcolt egy büntetődobást Zieglerrel szemben, amit értékesített is (5-9), a negyed utolsó gólját pedig Mirshina szerezte egy fórból (6-9). Az utolsó játékrészben Szilágyi szerezte meg csapatának az első támadásra való jogot, melyet ugyan gólra nem sikerült váltaniuk, azonban azt követően Dorkának sikerült 2 alkalommal is találatot szereznie (akció és emberelőny gól).  Két gólja közé beékelődött egy hazai találat is, méghozzá Hevesié és végül a mérkőzés utolsó találatát Palaro szerezte, a meccs állása pedig 8-11 lett lányaink javára. A jól sikerült második negyed előnyét végig sikerült megtartania Mihók csapatának.

 

Úgy érzem sikerült odatennünk magunkat a mérkőzésen, ami éppen annyira volt nagy feladat, mint ahogy számítottam rá. Koncentráltan, higgadtan játszottunk és győztünk. Nagyszerű alkalom volt az Euroligára való hangolódásra és az azt követő jó néhány meccsre, ami ránk vár decemberben.

 

 

 

 

Női Euroliga jövő heti programját az alábbi linken olvashatják:

Női Euroliga 2018.