1. december 1-3-a között kerül megrendezésre a Női Euroliga 2018. „B” csoportjának selejtező mérkőzései Dunaújvárosban, melynek első napján túl is vagyunk.

 

A mérkőzés-sorozatot egy görög bajnoki mérkőzéssel kezdtük meg, hiszen 18.45 órai kezdéssel a Vouliagmeni ugrott vízbe a honfitárs Glyfada csapata ellen.

 

NC Vouliagmeni 21-3 ANC Glyfada

Negyedek: 7-1; 5-1; 4-0; 5-1

Góllövők: Chydirioti 4, Tzelepi 1, Protopapas 4, Xenaki 4, Koolhaas 6, Diamantopoulou 2, illetve Elliniadi 1, Mamoglou 1, Akritidou 1.

 

Ezt követően 20.15 órai kezdettel a hazaiakon volt a sor, hogy bizonyítsanak a francia Lille csapata ellen. Nagyszerűen kezdték a játékot lányaink egy lenyűgöző első negyeddel (5-0), melyet egy kisebb meghökkenés követett a második negyedben, mivel azt 0-4 arányban elvesztettük, így a második félidőt 5-4 arányú előnnyel kezdhették meg az újvárosiak. Szerencsére Gurisatti duplája Vályi Vanda gólja átlendítette a csapatot a holtponton és az utolsó negyedre is sikerült ezt a lendületességet átvinniük (4-0), így a mérkőzés végét jelentő bírói sípszót követően az állás 12-5 lett.

 

Dunaújvárosi Egyetem-MAARSK Graphics 12-5 Lille UC

Negyedek: 5-0; 0-4; 3-1; 4-0.

Góllövők: Gurisatti 4, Horváth 1, Garda 1, Vályi V. 3, Luka 2, Mchunu 1, illetve McKee 2, Le Roux 1, Tardy 1, Barr 1.

 

A mérkőzést követően az újvárosi és a Lille csapatok képviselői így értékelték a mérkőzésen nyújtott teljesítményüket:

 

Filippos Shakellis Lille vezetőedző véleménye: Európa legjobb csapatai ellen van szerencsénk játszani, ami egyben nagyon nehéz is, hiszen erősek az ellenfeleink. Tavalyi évhez képest erősödtünk, bár egy játékosunktól búcsút kellett vennünk, hiszen ő pont a mai ellenfelünk csapatába igazolt, Dunaújvárosba. Célunk, hogy kvalifikáljuk magunkat a következő körre, a mai meccs volt az első lépés efelé, de a legfontosabb mérkőzésünk vasárnap lesz a Glyafada ellen.

 

Stefania Terefou Lille játékos véleménye: A második negyedben nagyion jól sikerült a védekezésünk, hiszen nem kaptunk gólt, azonban a harmadik negyedre picit elfáradtunk, de mindenki láthatja, hogy ez a meccs sokkal jobb volt, mint a tavalyi játékkép. A célunk, hogy kvalifikáljuk magunkat a következő körre és próbálunk ezen az úton haladni tovább kemény munkával.

 

 

Mihók Attila DUE-MAARSK vezetőedző véleménye: A várakozásnak megfelelő mérkőzést játszottunk, az első negyedben picit könnyebbnek tűnt a meccs, mint ahogy vártuk és a későbbiekben ez be is igazolódott, hogy az nem a valóság, nem a realitás. Egy picit elhittük, hogy ez a mérkőzés egy edzőmérkőzés jelleggel fog bírni, ennek megfelelően a helyzeteket kevésbé türelmesen oldottuk meg, nem is sikerült azokat kihasználnunk. Védekezésben el-elcsúsztunk és a jól sikerült lövésekből a Lille egészen meccsbe hozta magát. A félidőben egy picit rémült arcokat láttam, azt kértem, hogy ugyanazt a játékot próbáljuk meg játszani, mint amit megbeszéltünk, ne biztosítsunk túl, gólra törően próbáljunk meg támadni, mind ezek eredményeképpen egy, a számunkra is elfogadható gólarányú győzelmet sikerült aratnunk. Elégedett vagyok a látottakkal, viszont mindenkinek tudomásul kell vennie, hogy ez nemzetközi mezőny erősebb és innentől kezdve csak nehéz mérkőzések várnak ránk.

 

Géreldine Mahieu DUE-MAARSK játékos véleménye: Különleges meccs volt számomra a mai, hiszen a volt csapatom ellen kellett játszanom. Nagyon büszke vagyok rájuk, jól teljesítettek és a legjobbakat kívánom nekik a céljaikhoz. Úgy gondolom, jól működött a védekezésünk, főleg a japán. Annak ellenére, hogy a második negyedben nem szereztünk gólt, végig képben voltunk a játékkal és küzdöttünk.