2017. december 1-3-a között kerül megrendezésre a Női Euroliga 2018. „B” csoportjának selejtező mérkőzései Dunaújvárosban, mely második napján 16.30 órai kezdettel a NC Vouliagmeni – Lille UC mérkőzést, míg 18.00 órai kezdettel a hazai gárda játékát nézhették meg a szurkolók (Dunaújvárosi Egyetem-MAARSK Graphics – ANC Glyfada .

 

 

NC Vouliagmeni 20–2 Lille UC

Negyedek: 6-1; 3-1; 4-0; 7-7.

Góllövők: Nijhuis 1, Chydirioti 4, Tzelepi 1, Protopapas 3, Xenaki 2, Mavrota 3, Patra 3, Koolhaas 1, Diamantopoulou 1, Ninou 1.; illetve Le Roux 1, Barr 1.

 

Dunaújvárosi Egyetem-MAARSK Graphics 18–4 ANC Glyfada

Negyedek: 4-2; 4-0; 7-1; 3-1.

Góllövők: Szilágyi 3, Gurisatti 6, Horváth 3, Mahieu 1, Ziegler 1, Vályi v. 4.; illetve Elliniadi 1, Mamoglou 1, Papanastasiou 2.

 

A hazai mérkőzést követően a vendég és hazai csapat képviselői így nyilatkoztak a lejátszott mérkőzésükről:

 

Anastasios Prypirios Glyfada vezetőedzőjének véleménye: Nagyon kemény meccs volt, hiszen Magyarország egyik legjobb csapatával kerültünk szemben és nehéz is volt. A csapatom nagyon tapasztalatlan még és fiatal, azonban egyesületünk nagy múltra tekint vissza, hiszen két alkalommal is nyertünk BL-t és természetesen a jövőben ez a cél. Nagyszerű alkalom a Ligában való szereplés arra, hogy a fiatal játékosaim tapasztalatot szerezzenek.

 

Mihók Attila DUE-MAARSK vezetőedzőjének véleménye: Tudtuk, hogy a Glyfada egy fiatal csapattal fog érkezni, ennek megfelelően olyan játék stílust választottunk, amiben inkább a dinamikusságunk tud érvényesülni. Az elején picit nehezen indult be a gólgyártás, a Glyfada ember-emberről nagyon jól védekezett, visszazártak időben, bezárták előttünk a területeket, nem tudtunk mozgolódni, helyzeteket kialakítani. Aztán ahogy telt-múlt a meccsre, egyre többször sikerült labdaszerzésekből gyors támadásokat vezetnünk és ellépnünk ellenfelünktől. Ezt követően kicsit higgadtabban tudtunk játszani, szép gólokat lőttünk.

 

Anna Mamoglov Glyfada játékosának véleménye: Nagyön örülünk, hogy itt lehetünk, nagyon kemény meccs áll mögöttünk. Tudjuk, hogy fiatalok vagyunk, de bizakodók, remélem, hogy a holnapi meccsre sikerül összeszednünk magunkat és győzni tudunk a Lille ellen, tovább jutva a Liga következő fordulójára.

 

Kiss Alexandra DUE-MAARSK játékosának véleménye: Az első negyed kicsit zötyögős volt és sok idő telt el, míg megszületett mindkét oldal első gólja. Az elején még nekem is bele kellett rázódnom, kaptunk is két gólt az első negyedben, ami szorossá tette az eredményt. Aztán a második negyedtől megint elkezdtük a gólgyártást, így hátul is jobban ment a védekezés a „japán” szorosban. Sok labdaszerzésünk volt és ebből fakadóan a lefordulás góljaink száma is megugrott.