2017. december 1-3-a között került megrendezésre a Női Euroliga 2018. „B” csoportjának selejtező mérkőzései Dunaújvárosban, mely harmadik napján 11.00 órai kezdettel az ANC Glyfada – Lille UC mérkőzést, míg 12.30 órai kezdettel a hazai gárda játékát nézhették meg a szurkolók (Dunaújvárosi Egyetem-MAARSK Graphics – NC Vouliagmeni.

 

ANC Glyfada 7–12 Lille UC

Negyedek: 0-4; 3-3; 3-3; 1-2.

Góllövők: Elliniadi 3, Loudi 1, Grigoropoulou 1, Papanastasiou 2; illetve McKee 2, Le Roux 1, Amorosa 3, Tardy 1, Barr 4, Jaskova 1.

 

Dunaújvárosi Egyetem-MAARSK Graphics 14–10 NC Vouliagmeni

Negyedek: 6-6; 2-0; 2-2; 4-2.

Góllövők: Szilágyi 3, Vályi F. 1, Gurisatti 4, Horváth 2, Vályi V. 4; illetve Nijhuis 1, Chydirioti 2, Protopapas 1, Xenaki 4, Koolhaas 1, Diamantopoulou 1.

 

“B” csoport tabella:

H Csapat J Gy D V Lőtt g. Kapott Gólkül. Pont
1. DUE-MAARSK 3 3 0 0 44 19 25 9
2. Vouliagmeni 3 2 0 1 51 19 32 6
3. Lille 3 1 0 2 19 39 -20 3
4. Glyfada 3 0 0 3 14 31 -17 0

 

A Dunaújvárosi Egyetem-MAARSK Graphics csapata csoportelsőként jutott tovább a Női Euroliga 2018. következő fordulójába.

 

A hazai mérkőzést követően a vendég és hazai csapat képviselői így nyilatkoztak a lejátszott mérkőzésükről:

 

Alexias Kommanou a Vouliagmeni vezetőedzőjének véleménye: Minden tökéletes volt, a szállás, a hangulat. Nagy rajongója vagyok a magyar vízilabdának, egy valami árnyékolja be ezt a sok pozitívumot, mégpedig a mai mérkőzésünk eredménye és körülményei. A mai bíráskodás von némi kívánalmat maga után, nem tudtam egyet érteni számos bírói ítélettel, de nagyon örültem, hogy itt lehettünk. Azonos játékállománnyal rendelkezünk, mint a Dunaújváros, fiatalok vagyunk, dinamikusak, ezért is volt ennyire szoros a mérkőzés. Kritikus időszakokban kaptunk számunkra előnytelen ítéletet és az uszodában teremtett forró hangulat is befolyásolta a játék alakulását, az ítéletek születését. Nagyon sok kiállítást kaptunk védekezésben centerről, ezzel ellenszemben mi támadásban centerről csak kontra faultot kaptunk, ami egyenlőtlenné tette a játékképet. Az elején gyors gólokat tudtunk lőni és 6-6-os állásnál úgy gondolom, a játékvezetők túl szigorúan vezették a játékot, amihez kevésbé tudtunk alkalmazkodni, ebben fejlődnünk kell még. Nagyon kemény meccs volt két olyan csapat között, akik a következő körben is esélyesek a továbbjutásra. Bízom benne, hogy járni fogunk még Magyarországon és további sikert kívánok az Újvárosnak a nemzetközi szereplés alkalmával.

 

Mihók Attila a DUE-MAARSK vezetőedzőjének véleménye: Úgy gondolom, picit szerencsésebb sorsolást kaptunk, mert az igazán nehéz ellenfelek közül csak a Vouliagmeni-t sorsolták hozzánk, szerintem részben ez a tavalyi eredményünknek is köszönhető. Tudásuk legjavát adták a játékosaim, ennek volt köszönhető a győzelem, ezért sikerült felülkerekedni az ellenfelünkön, annak ellenére, hogy a Vouliagmeni nagyszerű játékállománnyal rendelkezik. Olyan taktikát sikerült választanunk, amelyben érvényesíteni tudtuk a saját erősségeinket. Ahogy sikerült a kezdeti meghökkenésen átlendülnünk, befejezni a gyors támadásainkat rögtön sikerült megbillentenünk az ellenfél hatalmas önbizalmát, amit csak fokozni tudott Gréta hátsó helyzetből befejezett emberelőnyös helyzetekben. A védekezésünk az első negyedben nem volt egyben, miután Kiss Alexandra bekerült a kapuba ez megváltozott, felnőtt válogatott szinten és minőségben védett a mai meccsen. Jelentős pillanatokban nem kaptunk ítéletet, például a második negyed végén egy büntetőt nem adtak meg nekünk, vagy gondolok itt a víz feletti pofonokra. Persze ez nem azt jelenti, hogy adósai maradtunk ellenfelünknek, azonban nem lenne szabad az ilyen szintű brutalitásnak beleférnie egy mérkőzésen, amit tűzzel-vassal oltanak minden jelentőséggel bíró csapatsportágban/versenyen. Úgy gondolom, hogy a Vouliagmeni a 3. napra elfáradt.

 

Eleni Kouvdou a Vouliagmeni játékosának véleménye: Nagyon kemény meccs volt, egy erős magyar csapat ellen, ahol a bírókkal nem lehettünk elégetettek. Nem gondolnám, hogy feltétlen hátrányt jelent a második helyen való továbbjutás, várjuk a továbbiakat.

 

Gurisatti Gréta a DUE-MAARSK játékosának véleménye: Az első negyedben összesen 12 gól esett, ami nem éppen szokványos. Azt követően kezdtünk kicsit megnyugodni, belelendülni a mérkőzésbe. A második negyedünk nagyon erős volt, nem kaptunk gólt, ez nagyon kellett ahhoz, hogy ma nyerni tudjunk. Ezzel sikerült elvennünk az önbizalmukat, illetve Szandra jól és jó időben jött be cserébe. Készültünk rájuk, tudtuk, hogy kemény meccs lesz, szerencsére beérett a munkánk. Nagyon szerettünk volna nyerni, erre vártunk szeptember óta. Boldog vagyok, hogy vasárnap délben ennyien voltak az uszodában, szerintem ez rekordnak számít.