2017. december 6-án került megrendezésre a 2017/2018. évi Női Országos I. Osztályú Bajnokság 9. fordulójában a Dunaújvárosi Egyetem-MAARSK Graphics – UVSE Kft. mérkőzés, melyen a vendégcsapat aratott győzelmet 8-6 arányban.

 

9. forduló

2017. december 6.

16.45 Dunaújvárosi Egyetem – MAARSK Graphics 6–8 UVSE Vízilabda Kft.

Góllövők: Szilágyi 1, Gurisatti 1, Garda 2, Vályi V. 1, Vályi F. 1., illetve Szücs 1, Keszthelyi 4, Sevenich 1, Tóth 1, Tóth Csabai 1.

Negyedek: 1-4; 2-2; 1-1; 2-1.

 

 

Mihók Attila a DUE-MAARSK vezetőedzőjét a mérkőzésen nyújtott teljesítményekről kérdeztük meg: Az UVSE olyan támadó technikával érkezett, amit az adottságainknál fogva nehéz megoldanunk, de ha szeretnénk érvényesülni, akkor ezen muszáj lesz felülkerekednünk. Három posztról is erős centerbe mozgásokat tudtak végrehajtani. Próbáltam úgy forgatni a lányokat, hogy egyrészt a kiállításokból ne kerüljünk hamar lehetetlen helyzetbe, másrészt a támadójátékban is maradjon némi esélyünk. Ez nem látszott az első negyedben. A test-test elleni játékban nem tudtuk felvenni a versenyt, hátrányokat szedtünk be sorba, ötmétereseket, teljesen jogosan vezetett az UVSE, mi ezt nem tudtuk produkálni elől, nem tudtunk olyan centerteljesítményeket nyújtani, hátul meg olyan beteljesítményeket nem nyújtottunk, mint az ellenfelünk. Mindezekből adódóan abszolút alárendelt szerepet játszottunk. Próbáltuk jobban megmozgatni őket és miután már mindkét csapat fáradtabb volt már nem olyanok voltak ezek a pozíció felvételek, amit ne lehetett volna megoldani. A következő mérkőzésre erre ki kell találnunk természetesen egy ellentaktikát. A végjáték tekintetében még egy halvány remény volt, hogy egyenlítsünk, sőt, ha a fórra gondolok, akkor még egy jó sanszunk is volt, de az első negyed sokat kivett belőlünk. Jóval többet kellett cserélnünk, illetve ebből adódóan bele kellett nyúlni abba a játékszerkezetbe, amit tudtunk és szeretünk játszani. Nagyon nehéz meccs volt, az is benne volt a pakliban, hogy egy sima vereséget szenvedünk, nagyon kellett kaparnunk ahhoz, hogy partiban maradjunk és legyen esélyünk a végjátékban, ráadásul kaptunk 2-3 eladott labdából született gólt, ami ezen a szinten nem jellemző, mint ahogy az UVSE ilyen gólokat nem kapott tőlünk. Az UVSE több poszton is fölénk nőtt és hibára kényszerítettek minket. A mérkőzés egészét tekintve abszolút megérdemelten győzött ellenfelünk.

 

Benczúr Márton az UVSE Kft. a mérkőzésen nyújtott teljesítményekről kérdeztük meg: Elsősorban azzal kezdeném, hogy megköszönjem a nagyszerű vendéglátást a hazaiaknak, a mérkőzés előtti nagyon kedves bemutatást és az ajándékokat, jóleső gesztus volt. Ez is megmutatja, hogy jó a viszony a két klub között. Igazából egy ilyen mérkőzésen csak a végeredmény számít, a közbeni dolgok úgy gondolom, annyira nem mérvadóak. Jól látta Mihi, hogy milyen taktikával érkeztünk, szerencsés edzőnek mondhatom magam, mert olyan játékoskerettel rendelkezem, amellyel mindez megvalósítható. Örülök, hogy így tudtuk elkezdeni a mérkőzést. Az első negyedet követően volt pár elrontott helyzetünk, amit az Újváros ügyesen kihasznált, ezzel tudtak visszajönni a mérkőzésbe, a jövőben ezt nem engedhetjük meg magunknak. Kulcsmomentum volt, hogy az utolsó negyedbeli emberhátrányos helyzetet egy tökéletes blokkal ki tudtuk védekezni, majd arra kontrázva két játékosunk zsenialitásának köszönhetően gólt tudtuk lőni, mellyel sikerült eldönteni a meccs végkimenetelét. Szeretnék gratulálni mindkét csapatnak, hiszen olyan mérkőzés-sorozatban vesznek részt, mely nagyon megterhelő számukra mind fizikálisan, mind szellemileg.

 

 

Keszthelyi Rita az UVSE Kft. játékosát a hétvégi Magyar Kupa négyes döntőre való felkészülésről kérdeztük: Nagyon várom a hétvégét, hiszen ez az első olyan pontja az idei szezonnak, ahol nyerni is lehet valamit, aminek tétje van, ezekért érdemes edzésre járni és sportolni. Első lépésünk természetesen a mai mérkőzés kipihenése, majd fel kell készülnünk a hétvégi Fradi mérkőzésünkre, amit taktikával és fegyelemmel lehet megnyerni.

 

 

 

 

 

 

 

Laura Aarts a DUE-MAARSK játékosát a hétvégi Magyar Kupa négyes döntőre való felkészülésről kérdeztük: Első lépésben regenerálódnunk kell a mai mérkőzést követően és újlappal, tiszta fejjel kell elkezdenünk felkészülni a szombati BVSC elleni mérkőzésre. Nem lesz könnyű dolgunk a BVSC-vel, hiszen a múlt alkalommal döntetlent játszottunk a bajnokságban, hazai környezetben, nem fogják könnyen adni a döntőt.