A 2017. december 9-én került megrendezésre a 2017. évi Waterpolo.hu Női Magyar Kupa elődöntőjében a Dunaújvárosi Egyetem-MAARSK Graphics – BVSC-Zugló Diapoló mérkőzés.

 

Dunaújvárosi Egyetem-MAARSK Graphics 10-7 BVSC-Zugló Diapoló

Góllövők: Szilágyi 1, Gurisatti 6, Horváth 2, Vályi V. 1, illetve Farkas T. 1, Hertzka 2, Farkas T. 1, Koncz 1, Máté 1, Gyöngyössy 1.

Negyedek: 2-0; 2-1; 1-3; 5-3.

 

A mérkőzést követően Mihók Attilával és Horváth Brigittával beszélgettünk:

Mihók Attila a DUE-MAARSK vezetőedzőjének értékelése: Az első félidőben működött az a taktika, amit kitaláltunk, gyakorlatilag 1 gólt kaptunk, ami belefért, ráadásul hátrányból. A fórokat picit rosszul játszottuk meg, örültem volna, ha nagyobb százalékban tudjuk értékesíteni azokat. Bármennyire is legyen furcsa, véleményem szerint, a harmadik negyedben nyertük meg a mérkőzést, hiába azt vesztettük el. Sokat sikerült cserélnünk ezzel megóvtuk azokat a játékosainkat, akik a kipontozódás határán voltak, így ők játszhattak a negyedik negyedben, amikor is nagyszerűen védekeztünk. Kiemelném Gréta bravúros góljait és Brigi higgadt lövéseit, ezek nélkül az egyéni megoldások nélkül nem tudtuk volna legyőzni az ellenfelünket.

 

Horváth Brigitta a DUE-MAARSK játékosának értékelése:

Elég kemény mérkőzés volt, tegnap erre a mérkőzésre készültünk, megbeszéltük a taktikát és ahogy Mihi is mondta, sikerült mindezeket megvalósítani. Úgy gondolom, jól játszottunk, annak ellenére, hogy a fórokat elkapkodtuk. Végig tudtunk egymásra és a játékra figyelni, azt kívánom, hogy a döntőben is játszunk.

 

A másik elődöntőben az UVSE Kft. legyőzte a Ferencváros csapatát büntetőpárbajban 11-10-r, így 2017. december 10-én 17.45 órai kezdettel UVSE Kft. – Dunaújvárosi Egyetem-MAARSK Graphics párharcban dől el a Magyar Kupa sorsa.

Fotó: Madar Dávid / MVLSZ