2018. január 13-án 16.00 órai kezdettel kerül megrendezésre a 2017/2018. évi Női Országos I. Osztályú Bajnokság 11. fordulójában a Tatabánya – Dunaújvárosi Egyetem – MAARSK Graphics mérkőzés, mellyel kapcsolatban a DUE-MAARSK csapatkapitányával, Garda Krisztinával beszélgettünk.

 

Úgy gondolom, hogy a franciaországi torna kitűnő alkalom volt arra, hogy az ünnepek után visszarázódjunk a sportolói életbe és a ránk váró mérkőzéssorozatra hangolódjunk fejben. A torna jól sikerült, a Lille-t könnyen vertük és viszonylag a hollandokat is, bár az eredmény nem tükrözte az általuk képviselt erőt (olimpiai bajnok játékos és válogatott is játszik náluk), szerintem elfáradtak a végére. Az új védekezésünket gyakoroltuk kint főképp, nagy előre lépést tettünk ebben és egyéb taktikai elem elsajátításába, megvalósításában, amik hozzá segíthetnek minket ahhoz, hogy a jövőben tényleg a saját stílusunkhoz igazíthassuk azokat.

A Tatabánya meccs jó gyakorlás lesz számunkra holnap, illetve azt követően az egri meccs hazai környezetben hétfőn. A kicsit élesebb helyzetben lévő gyakorlás mindig célravezetőbb, mint az edzéseken. Fizikálisan nincsenek szerencsére problémáink, az előző félév húzós volt, sikerült mentálisan is kipihenni azt a szünetben.

Jövő héten Barcelonába utazunk az Euroliga következő fordulójába (AstralPool CN Sabadell (ESP), Dunaújvárosi Egyetem-MAARSK Graphics (HUN), St Andreu Barcelona (ESP), Uzsc Utrecht (NED)), de még azt megelőzően a Kirishi csapatát fogajuk itthon, hasznos lesz a 4 együtt töltött edzés. Akár még a csoportelsőség is megszerezhető, hiszen egy jó meccsen akár a Sabadellt is megverhetjük – az UVSE-nek és a BVSC-nek is sikerült kellemetlen pillanatokat szereznünk – bár ez nem egyszerű feladat, a hozzáálláson múlik, nem szabad alárendelnünk magunkat nekik. A továbbjutás és a sorsolás szempontjából nagyon kedvező lenne, ha elsőként juthatnánk a következő körbe. A St Andreu és az Utrecht csapatait legyőznünk elvárás, a Sabadell pedig bravúr lenne. Ebben a hónapban a legfontosabb mérkőzéseink az Euroligán lesznek.