1. január 15-én került megrendezésre a Női OBI 12. fordulójában a Dunaújvárosi Egyetem-MAARSK Graphics – ZF-Eger mérkőzés.

 

Dunaújvárosi Egyetem-MAARSK Graphics 21–8 ZF-Eger

Góllövők: Szilágyi 5, Gurisatti 4, Vályi V. 3, Garda 2, Horváth 2, Hlengiwe 2, Brezovszki 1, Luka 1, Mahieu 1; illetve Somhegyi 4, Kocsis 2, Ráski 1, Games 1.

Negyedek: 5-1; 6-1; 5-1; 5-5

 

A mérkőzést követő sajtótájékoztatón a vendég csapat részéről Somhegyi Noémi játékos, Biros Péter vezetőedző, a hazai csapat részéről pedig Ziegler Diána játékos és Mihók Attila vezetőedző válaszolt kérdéseinkre.

 

Mihók Attila DUE-MAARSK vezetőedző nyilatkozata:

Először is meg szeretném köszönni, az Eger sportszerűségét és hogy ezt a mai mérkőzést eltehettük, mivel az Euroligára készülve a Kirishi csapata látogat hozzánk holnap. Nem mondanám, hogy a felkészülésünkbe belepasszolt ez a mai mérkőzés, de végeredményében jól sikerült. El tudtam volna képzelni, hogy ne most játsszuk le, sűrű lett a program: szombaton meccs, vasárnap edzés, ma meccs, holnaptól pedig edzőtábor az oroszokkal. Tudtuk gyakorolni azt az újfajta védekezést, ami talán a segítségünkre lehet a hétvégén, a mérkőzés három negyedében sikerült megvalósítanunk azt. Sajnos a negyedik játékrészt picit elkomolytalankodtuk, nem éltünk a lehetőségeinkkel.

 

 

Biros Péter ZF-Eger vezetőedző nyilatkozata:

A csapat teljesítményét tekintve nem vagyok elégedett, még az utolsó negyeddel sem, még ha az számszakilag jobbnak is tűnik a többinél. Nem játszottunk jól, bár tudjuk, hogy nem vagyunk egy szinten az Újvárossal, nem véletlenül ők és nem mi indulunk a BL-ben. A felkészülésünkbe teljesen belepasszolt a mai mérkőzés, hiszen minél többet játszunk, annál összeszokottabb lesz a csapat, többet tudunk gyakorolni, persze nem jó kikapni, de menni kell tovább. Ki kell elemeznünk a mai mérkőzést, hogy javíthassunk, mivel nekünk a jövő héten lesz fontos mérkőzésünk. Holnap is van nap, fel kell kelni, nyilván rossz így hazamenni, de reális helyen kell kezelni ezt a mérkőzést. Az Újvárosnak pedig sok sikert kívánok a hétvégi nemzetközi szerepléshez.

 

 

 

 

Ziegler Diána DUE-MAARSK játékos nyilatkozata:

Úgy gondolom, hogy az elmúlt pár napban megfelelő mennyiségben sikerült gyakorolnunk az új védekezésünket, elég jól sikerült ma annak alkalmazása, de lesz még mit pontosítani a hétvégére. A holnap kezdődő felkészülés az orosz csapattal jó alkalom lesz a finomhangolásra.

 

 

 

 

Somhegyi Noémi ZF-Eger játékos nyilatkozata:

Amit Peti kért tőlünk, azt sajnos nem sikerült megvalósítani, főleg az első három negyedben, bár szerintem az utolsó nyolc perc játékképe jobbnak bizonyult. Van hová fejlődnünk, fiatal a csapatunk, és mint már elhangzott, nem vagyunk a DUE-MAARSK-kal egy súlycsoportban. Edzőmérkőzésnek jó volt és én is sok sikert kívánok a barcelonai Euroliga körre.