2018. január 24-én került megrendezésre a 2017/2018. évi női Országos I. Osztályú Bajnokság 13. fordulójában a Dunaújvárosi Egyetem-MAARSK Graphics – Szegedi Tudományegyetem T&N mérkőzés, melyen az újvárosi lányok 19-5 arányú győzelmet arattak.

 

Dunaújvárosi Egyetem-MAARSK Graphics 19-5 Szegedi Tudományegyetem T&N

Negyedek: 4-1, 4-0, 5-1, 6-3.

Góllövők: Gurisatti 5, Szilágyi 3, Garda 2, Vályi F. 2, Mchunu 2, Horváth 1, Ziegler 1, Vályi V. 1, Brezovszki 1, Sajben 1; illetve Lengyel 2, Tóth P. 1, Kádár 1, Bell 1.

 

A mérkőzést követő sajtótájékoztatón a vezetőedzők és tanítványaik így nyilatkoztak:

Molnár Péter SZTE vezetőedző: Először is gratulálok a Dunaújvárosnak, abszolút megérdemelten nyerték meg ezt a mérkőzést. A két csapat közötti sebességbeli különbség volt az, ami szembe tűnő volt elsődlegesen. Nagyon sok akciógólt lőttek, lefordultak minket, nem tudtuk lekövetni. Nem láttam még a statisztikát, hogy mennyi gólt lőttek emberelőnyös helyzetből, illetve akcióból. Úgy vettem észre, hogy mint a kés a vajon, úgy ment át a Dunaújváros a védekezésünkön. Rengeteg technikai hibát vétettünk, amiket könyörtelenül ki is használtak. Ezeken a hibákon edzőmérkőzéseken szerzett rutinnal lehetne javítani, illetve fejben kellene felkészülnünk ezekre a mérkőzésekre, hogy sokkal keményebb lesz, mint egy Tatabánya vagy egy Honvéd elleni játék. A DUE-MAARSK évről évre az Euroligában indul és a nemzetközi porondon edződik, ami az előnyükre válik, fejlődnek. Arra viszont nincsen magyarázatom, hogy egyes labdavesztések, emberhátrányos helyzetek azért történnek, mert nem tudunk pontosan passzolni, felnőtt csapatnál nem lenne szabad, hogy ez problémát jelentsen.

 

 

 

Pengő Nikoletta SZTE játékos: Én is gratulálok a Dunaújvárosnak, nagyon jól játszottak. A kőkemény szoros védekezésük ellen nem igazán tudtunk helytállni, a helyzeteinket pedig nem sikerült értékesíteni. A passzaink minősége mögött pedig az Újváros erős védekezése állt, illetve az abból történő ellentámadásik indítása, amikből sok lefordulás gólt kaptunk.

 

 

 

 

 

 

Mihók Attila DUE-MAARSK vezetőedző: Mindenek előtt megköszönném a csapatomnak, hogy ilyen koncentráltan és fegyelmezetten állt ehhez a mérkőzéshez. Hétfőn délben szállt le a gépünk, fáradtak voltunk, elég erőltetett menetben haladunk az idei szezonban, amit nem tartok igazán jónak, de abban az esetben, hogy ha ügyesen tudjuk a pihenő és az edzésidőpontokat, edzésterhelést variálni, akkor akár még jól is kijöhetünk belőle. Kicsit tartottam ettől a mai meccstől, elsősorban azért, mert féltem, nem leszünk elég koncentráltak. Egy edzésünk volt tegnap este, gyakorlatilag egy kétkapuval készültünk a mai meccsre, mivel azt gondoltam, hogy a legfontosabb feladat, hogy újra egy picit meccshangulatba kerüljünk. Ez megtörtént és így azt láttam a pályán, amit szerettem volna. Nem szívesen mondok ilyet, de úgy látszik, a lányok egyre inkább tudják, hogy mi a feladatuk, dolguk és nem feltétlenül rám marad az, hogy egy-egy meccsre fejben is felkészüljenek.

 

 

Szilágyi Dorottya DUE-MAARSK játékos: Az elmúlt egy-két hét lefárasztott minket, de úgy gondolom, hogy meccsről-meccsre egyre jobban összeáll a védekezésünk, ennek köszönhetjük ezt a nagyarányú győzelmet is.