A tegnapi napon megrendezésre került UVSE Margitsziget – Dunaújvárosi Egyetem–MAARSK Graphics mérkőzésről magabiztos győzelemmel tértek hazai lányaink zsebükben a megérdemelt három ponttal.

 

2018. február 7.

17.00 UVSE Margitsziget 4–18 Dunaújvárosi EgyetemMAARSK Graphics

Negyedek: 0-5, 1-1, 1-5, 2-7

Góllövők: Faragó 2, Koppány 1, Dávid 1; illetve Szilágyi 4, Garda 3, Horváth 3, Mchunu 3, Ziegler 2, Vályi F. 1, Luka 1, Mahieu 1.

 

A kezdő sípszót követően Szilágyi nyerte a labdára úszásért folytatott küzdelmet, melynek köszönhetően a DUE-MAARSK indíthatott először támadást. Bő egy percet követően megszületett a találkozó első gólja, melyet Horváth jegyzet akciós helyzetből, majd bő félperccel később Mchunu csatlakozott hozzá a góllövők listáján. Ezt követően fél negyedes gólcsend ült a medencébe, Drajkót és Kisst is próbára tették, majd a negyed utolsó két perce lett ismét mozgalmas: Szilágyi, Horváth és Vályi Fanny is betalált egy-egy alkalommal a kék kapuba (utóbbi emberelőnyből, társai akcióból). 5-0-s vezetéssel tértek pihenni pólósaink a második negyed előtt, ami végül nem úgy sikerült, mint ahogy azt szerették volna. A kezdés most sem volt másképp: Szilágyi elhozta a labdát, ám a gólok elmaradtak. Több rossz döntés hoztak játékosaink és a lövések nem találták meg a helyüket, majdnem hat perc telt el gól nélkül, végül a hazaiak megszerezték büntetőből az első góljukat (Faragó). A következő DUE-MAARSK támadásban Sajben szintén büntetőt szerzett, melyet Szilágyi értékesített, így a félidőt 1-6-tal zárták. A hosszabb pihenő jót tett a lányoknak, akik megrázták magukat és rögtön egy emberelőnyös góllal kezdték a negyedet (Mchunu), ezzel újra beindult a gólgyártás és Ziegler, Szilágyi, Garda (kétszer) is gól szerzett, míg a lila-fehéreknél ismét Faragó volt eredményes előnyből. Az utolsó negyedben ismét tudták hozni a lányok az öt gólos különbséget: Szilágyi 2, Ziegler, Luka, Horváth, Mahieu és Garda is gól szereztek, a hazaiak részéről pedig Dávid és Koppány volt eredményes. Mindezekkel a végeredmény 4-18 arányú győzelmet hozott a dunaújvárosi csapatnak.

 

Ziegler Diána DUE-MAARSK játékos: A mérkőzés első negyede jól indult, am ásodik viszont vakfolt volt. Nem tartottuk be a taktikai utasításokat és nem koncentráltunk megfelelően, ezért nem alakult úgy, ahogy az első negyed. A harmadik negyedre már tisztább fejjel tudtunk visszamenni, ez az eredményben is meglátszott, a negyedik negyed pedig önmagáért beszél. Örülök, hogy győztünk, de nincsen sok pihenőnk, hiszen szombaton újra vízbe szállunk, szintén Budapesten, csak a Honvéd ellen.