A tegnapi napon került megrendezésre a női OBI-es bajnokság 16. fordulójában a BVSC – DUE-MAARSK mérkőzés a Szőnyi úton, Budapesten.

 

BVSC-Zugló Diapolo 9–11 Dunaújvárosi Egyetem – MAARSK Graphics

Negyedek: 3-5, 1-3, 3-1, 2-2

Góllövők: Leimeter 2, Hertzka 2, Máté 2, Gyöngyössy 1, Koncz 1, Kuna 1; illetve Gurisatti 4, Vályi V. 4, Szilágyi 2, Mchunu 1.

 

Vályi Vanda labdaelhozatalával indult a mérkőzés, azonban a BVSC szerezte meg a meccs első gólját (Leimeter 1-0). Ezt követően beindult a gólzápor mindkét oldalon, újvárosi oldalon Vályi Vanda kezdte meg négyesét akcióból (1-1), majd ismét Vanda volt eredményes előnyből. A hazaiak is gyorsan válaszoltak Máté góljával, melyre Gurisatti eredményes ziccerkihasználással kontrázott (2-3). Épphogy egy perccel később Vanda úszott meg és betalált Tóth kapujába (2-4), a negyed utolsó újvárosi gólját pedig Szilágyi szerezte előnyből. A szünetet megelőzően még Koncz betalált Aarts kapujába akcióból, így 3-5-ös vezetéssel mehettek a lányok pihenni. A második negyedet lányainknak szintén két gólos vezetéssel sikerült zárniuk, melyben a hazai részről Leimeternek sikerült gólt lőnie akcióból, a hazaiak részéről pedig Mchunu volt eredményes előnyből, Gurisatti szabaddobásból talált a kapuba, Szilágyi pedig büntetődobásból jegyzett a neve mellé újabb gólt (4-8). A harmadik negyed játékképe a hazaiak számára jobban kedvezett, másfél perc elteltével Máté újból eredményes volt akcióból, majd fél negyedet követően Gyöngyössy szerzett gólt centerakcióból. Mindezekre Vályi Vanda válaszolt emberelőnyből, majd újabb BVSC gólt írhattak be Hertzka révén előnyből (7-9). Az utolsó negyed Szilágyi labdaelhozatalával kezdődött és egy percet követően már Gurisatti gólt is lőtt centerből. A fehér sapkások sem hagyták magukat Kuna megúszásból szerzett gólt, majd ismét Gurisatti találta a kék hálóba emberelőnyből. A mérkőzés utolsó gólját Hertzka szerezte fórból, így a végső állás 9-11 lett, mely a DUE-MAARSK győzelmét jelentette.

 

A mérkőzést követően Sajben Nikitől kértünk rövid összefoglalót:

A tegnapi mérkőzés kitűnő lehetőség volt az Euroliga következő fordulójában megrendezésre kerülő DUE-MAARSK – Catania meccsre. Lelkileg és fizikailag is próbálunk felkészülni erre a meccsre, erre pedig a BVSC hasonló játékos összetétele miatt jó volt, nyertünk.