1. február 21-én 19.00 órai kezdettel került megrendezésre a DUE-MAARSK – Szentes mérkőzés a Női OBI. 17. fordulójában.

 

Dunaújvárosi Egyetem – MAARSK Graphics 10–7 Hungerit Szentes

Negyedek: 3-3, 3-1, 2-1, 2-2

Góllövők: Garda 3, Vályi V. 2, Gurisatti 1, Horváth 1, Mchunu 1, Brezovszki 1, Szilágyi 1; illetve Brávik 3, Hwvesi 1, Mirshina 1, Guannan 1, Palaro 1.

 

A mérkőzést követően a sajtótájékoztatón Brávik Fruzsina (Szentes játékos), Kiss Alexandra (DUE-MAARSK játékos), Vidumanszky László (Szentes vezetőedző) és Mihók Attila (DUE-MAARSK vezetőedző) vett részt.

 

Mihók Attila mérkőzésértékelője:

Szerettünk volna sok mindent gyakorolni a szombati mérkőzésre, a csapatomtól is azt kértem. Egyáltalán nem az eredmény volt az, ami meghatározta ennek a mai mérkőzésnek a minőségét, hiszen szeretnénk kipróbálni azokat a taktikai elemeket, vagy legalábbis egy részét, ami a Catania meccsen segítségünkre lehet. Ez körülbelül három percig tudott működni, hiszen nem volt rá igazából esélyünk, mivel nem tudtunk abban a felállásban játszani, amiben remélhetőleg a hétvégén fogunk. Csak azt vártam, hogy ennek a meccsnek vége legyen.

 

 

 

Vidumanszky László mérkőzésértékelője:

Olyan ambícióval érkeztünk Dunaújvárosba, hogy minél szorosabb mérkőzést játszunk. Tudtuk, hogy az Újváros valahol máshol tart hozzánk képest és inkább a hétvégére fog koncentrálni és megpróbálja gyakorolni a Catania ellen használni kívánt taktikai elemeket. Mi is próbáltunk újítani a játékunkon, amiből nem jöttünk ki rosszul, de a helyzetkihasználással nem vagyok elégedett, jobb eredményt is elérhettünk volna.

 

 

 

 

 

Brávik Fruzsina mérkőzésértékelője:

Gratulálok a hazai csapatnak! Hasonlóan éreztem a mérkőzést, mint amit Mihi az utolsó mondatában mondta. Mivel fizikálisan erősebb csapat az Újváros, amivel próbáltunk lépést tartani, erre próbáltunk készülni. Inkább feladtunk egy-egy támadást, kidobtuk a sarokba a labdát, mert rettenetesen gyors tempót képviselnek, az eredmény pedig mutatja is, hogy ez győzedelmeskedni tudott. Úgy gondolom, hogy a saját csapatomra most az elmúlt időszakban kicsit rá járt a rúd, nem szedtük össze magunkat megfelelően, bár kicsit csiszolódtunk. A hozzáállás tetszett annak ellenére, hogy valamilyen szinten borítékoltuk, hogy a három pontot talán nem mi visszük haza. Saját részemről a ziccereket nagyon rossz százalékban használtam ki, ezzel természetesen nem vagyok elégedett, két méterről el kell találni a kaput. Bízom benne, hogy a következő mérkőzésen ezzel nem lesz gond.

 

 

 

Kiss Alexandra Catania elleni mérkőzéshez fűzött elvárásai:

Szoros mérkőzésre számítok szombaton, mindent bele fogunk adni. A mostani mérkőzéshez képest sokkal koncentráltabbaknak kell lennünk, meg kell valósítanunk azt a zónát, taktikát, amikkel készültünk eddig is és készülünk a további napokban. Meg kell valósítanunk mindezt ahhoz, hogy jó eredménnyel végezhessünk szombaton.

 

 

 

 

Mihók Attila olaszok elleni mérkőzéshez fűzött elvárásai:

Holnap nem megyünk vízbe, videózunk délelőtt, terv szerint a Cataniát boncolgatnánk. Fülöp Tibi kollégám készült egy anyaggal, megnéznénk a játékosokat egyénileg. Valamennyire elő kellene venni a mai mérkőzést is, bár a hátrányt bőven volt alkalmunk gyakorolni, ezzel nem vagyok elégedett. Nagyon sokszor mögénk tudták játszani a labdát és ez az olaszoknak is erős fegyvere. Elsősorban Szandra védéseinek köszönhetően a Szentes nem büntette meg annyira, mint amennyire azt gondolom, hogy jellemzően meg van büntetve. A hibáinkat látjuk, illetve tudom, ez mind komoly egyéni hibákból fordulhatott elő, a hátrányt elő kell vennünk elemzés céljából. Gyakorlatilag a harmadik perctől kezdve nem tudtunk abban a felállásban játszani, amiben ideális lett volna. Ez persze nem mentség arra, hogy szétesik a hátrányunk, de nagyon bízom benne, hogy szombaton a meghatározó játékosaim nem a cserepadon fognak ülni már az első félidőben, gyorsan összeszedték a játékosaim a két-két személyi hibát.