A 2017/2018. évi szezon alapszakaszának utolsó mérkőzését lányaink a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában játszották a tavalyi bajnok UVSE Kft. ellen.

 

UVSE Kft. 14-11 Dunaújvárosi Egyetem-MAARSK Graphics

Negyedek: 4-2, 1-4, 8-3, 1-2

Góllövők: Keszthelyi 4, Tóth Csabai 4, Steffens 3, Gyárfás 1, Parkes 1, Sevenich 1; illetveSzilágyi 5, Garda 1, Horváth 1, Vályi V. 1, Mchunu 1, Brezovszki 1, Mahieu 1.

 

A mérkőzést követően Mihók Attila a DUE-MAARSK vezetőedzője így értékelte játékukat:

Féltem, hogy erre a mérkőzésre leül a csapat, hiszen nem volt tétje az eredménynek. Egy olyan megterhelő sorozatból érkeztünk, ami alapján úgy gondoltam, a csapatom nem terhelhető tovább, emiatt nem is úgy készültünk, ahogy szoktunk, a 3 napos felkészülésünk inkább regenerálódásnak volt tekinthető. Az első pár percben a félelmem beigazolódott, kicsit megszeppenve kezdtünk, hogy ismételten az történik, ami mindig: hogy a vízilabdát azzal az agresszivitással játssza az UVSE, ami rájuk jellemző. Úgy vélem, ez a magatartás a legmagasabb vízilabdázásra jellemző. Ezt követően összekaptuk magunkat és próbáltunk beleállni a keményebb 1:1-es szituációkba. Ennek köszönhetően átvettük a vezetést. Amíg voltak lehetőségeink addig meg volt a sanszunk arra is, hogy megnyerjük ezt a mérkőzést. Ezek után 2-3 olyan helyzet adódott a kapunk előtt, ami megítélésem szerint nagyon kevés másik sportágban fordulhat elő, illetve az amerikai fociban igen, de az nem összehasonlítási alap. Összességében nagyon nagy küzdelem volt és hatalmas igénybevételnek voltak kitéve a játékosok, ha viszont ez a vízilabdázás, akkor nagyon rossz irányba megyünk.

 

Brezovszki Gerda DUE-MAARSK játékos mérkőzéssel kapcsolatos véleménye:

Úgy gondolom, hogy nem a harmadik negyedben ment el a meccs, amikor visszavette az UVSE a vezetést, hanem még az elején, nem megfelelő állapotban kezdtünk. Ezt követően változtattunk a játékstílusunkon, emiatt sikerült helyzetbe kerülnünk, majd gólt lőnünk, de mindez hiába volt, mert védekezésben olyan hibákat vétettünk, amiket az ilyen magasan kvalifikált játékosok meg is büntetnek.