1. április 4-én 19.00 órai kezdettel került megrendezésre a 2017/2018. évi Női Országos I. Osztályú Bajnokság elődöntéjének 1. fordulója, melyben Dunaújvárosi Egyetem-MAARSK Graphics – BVSC-Zugló Diapolo párharcra került sor.

 

Dunaújvárosi Egyetem-MAARSK Graphics 11-9 BVSC-Zugló Diapolo

Negyedek: 2-2, 3-1, 4-4, 2-2

Góllövők: Garda 4, Horváth 2, Vályi V. 2, Gurisatti 1, Mchunu 1, Szilágyi 1; illetve Hretzka 2, Máté 2, Gyöngyössy 1, Leimeter 1, Varga 1, Farkas 1, Kuna 1.

 

A mérkőzést követően a vendég csapat részéről Tóth Eszter játékos és Petrovics Mátyás vezetőedző úr, a hazai csapat részéről pedig Szilágyi Dorottya játékos és Mihók Attila vezetőedző úr válaszoltak a sajtó kérdéseire.

 

Petrovics Mátyás BVSC-Zugló Diapolo vezetőedzőjének értékelője:

Első körben gratulálok a Dunaújvárosnak! Minden olyan hibánkat kihasználták, amivel a győzelmet elérhették. Éltek a lehetőségükkel, ezért is olyan jó csapat az Újváros. A célunk az volt, hogy azokat a sarokpontokat, amik az előző két alkalommal az Újváros ellen hátráltattak kiiktassuk a játékunkból. Ezt a mérkőzés elejétől a végéig sikerült elérnünk, ezért gratulálnom kell a csapatomnak. Azt mindenki láthatta, hogy az emberhátrányos védekezésünk gyengébben működött, ennek az okait péntekre meg kell találnom. Ez egy olyan sakkjátszma, amiben a következőt nekünk kell húzni. A másik problémám, hogy az elején két büntetőnk kimaradt pont akkor, amikor kinyithattuk volna a mérkőzést és kaptunk két olyan gólt is egyéni hibánkból, amik egyszer sem megengedhetőek. Pénteken egy új fejezet jön mínusz arányban, ahol újra nekifeszülünk egymásnak.

 

 

 

 

 

Mihók Attila Dunaújvárosi Egyetem-MAARSK Graphics vezetőedzőjének értékelője:

A célunk egyértelműen a győzelem volt, mindaz, amit eddig gyakoroltunk és tanultunk, edzettünk az az volt, hogy többek között ezt a mérkőzést megnyerjük. Egy ilyen meccs után a mutatott teljesítményt nem kell értékelnem, inkább az eredményt, amivel elégedett vagyok. Hozzá kell tennem, hogy a BVSC-t – főleg itthon – nagyon nehéz megvernünk, ehhez pedig kimondottan jól kell játszani és a kevés lehetőséget gólra kell váltani, amit a BVSC enged. Véleményem szerint ennek köszönhetően sikerült ma győznünk, leginkább az emberelőnyös helyzeteket tudtok a legmegfelelőbb arányban kihasználni és a legjobb időben.

 

 

 

 

Tóth Eszter BVSC-Zugló Diapolo játékosának véleménye a mérkőzéssel kapcsolatban:

Amikor sikerült felzárkózni egy gólra az Újváros mellé, akkor sem sikerült megnyugodnunk és egyre csak előre mentünk, ami végül a vesztünk volt, mert a védekezésünk kárára ment. Bizonyára kellett volna tőlem is egy-két bravúros védés, vagy egy mezőnyblokk, amivel fordulhattunk volna. Az ilyen szituációkból kaptunk több alkalommal is hátrányt, a fór kihasználása a DUE-MAARSK-nak pedig nagyon jó volt. Ez volt a meccs végéra a mérvadó.

 

 

 

 

 

 

Szilágyi Dorottya Dunaújvárosi Egyetem-MAARSK Graphics játékosának véleménye a mérkőzéssel kapcsolatban:

Úgy gondolom, hogy ezt a mérkőzést a védekezésünkkel nyertük meg a játék első részében. Úgy hagytuk lőni és onnan a BVSC-t, ahonnan mi szerettük volna: kiszorított helyzetből, rossz szögből. A második félidő talán azért lett szorosabb, mert a meghatározó játékosainknak több személyi hibája is volt, így a kevésbé rutinos játékosokat be kellet forgatni a játékba, ennek volt köszönhető a pestiek felzárkózása.

 

 

 

 

A visszavágó 2018. április 6-án 20.00 órai kezdettel kerül megrendezésre a Szőnyi úti uszodában. A párharc két győztes mérkőzésig tart, jelenlegi állás DUE-MAARSK 1-0 BVSC.