Ezen a hétvégén, április 13-14-én kerül megrendezésre a Női LEN Kupa 2018. négyes döntője Mataróban, Spanyolországban, melyben az alábbi párok küzdenek meg a kupáért:

 

Program:

  1. április 13.

Semifinal 1:

15.00 Plebiscito Padova (ITA) – Olympiacos Pireus (GRE)

Semifinal 2:

17.00 CN Mataro (ESP) – Dunaújvárosi Egyetem-MAARSK Graphics

 

  1. április 14.

11.30 Bronzmérkőzés

14.00 Döntő

 

A párharc megkezdése előtt Mihók Attilával beszélgettünk, mely alkalmával kértük, elemezze az ellenfeleket, a csapat kilátásait:

Nem tudunk sokat igazából a Mataróról, csupán annyit, hogy egy nagyon masszív csapat. Tavaly az Euroliga négyes döntőben játszottak, ahol az UVSE Kft. csapatát búcsúztatták. Ez meg is határozza, hogy milyen kaliberű gárdára kell számítanunk holnap. Tavaly volt szerencsénk két edzőmeccset játszanunk velük felkészülés gyanánt, de nem sikerültek túl szorosra, ezekből nem indulnék ki. Idegen légiósaik vannak: holland válogatott kapusuk, brazil bekkjük, új-zélandi centerük és egy angol balkezesük, akit azóta honosítottak is, valamint több spanyol válogatottal is rendelkezik a csapat. Eléggé komplett együttessel állunk szemben. Két dolog szólhat mellettünk: a mi játékstílusunk meglepetést okozhat nekik, a másik pedig, hogy a fizikalitás és az a versenyrendszer, amiből mi érkezünk a mérkőzés második felében a javunkra döntheti el a találkozót.

Tavaly a Padova az Olympiacos csapatával játszott a négyközé jutásért az Euroligába, mint két alkalommal döntetlen eredmény született és büntetőkkel dőlt el, ki juthat tovább, így estek ki az olaszok. A görögök Euroliga döntőt játszottak, ahol ötméteresekkel vesztettek, hajszál választotta el őket a világ legjobb csapata címtől. Véleményem szerint az Olympiacos a sportág Real Madrid-ja. Idén egy góllal maradtak alul a Kirishivel szemben, számukra csakis a Kupa megnyerése az elfogadható eredmény, ennek megfelelően őket esélyesebbnek gondolom a másik ágon.

Nekünk csakis a spanyolokkal kell most még foglalkoznunk, majd holnap, hogyha úgy alakulnak az események, az esti órákat arra kell fordítsuk energiáinkat, hogy feltérképezzük újra a spanyoloknál azért jobban ismert görögöket.