Most hétvégén rendezték a Len kupa négyes döntőjét, ahol pénteken először lányainknak a hazai Mataró csapatát kellett legyőznie. Tette mindezt, úgy, hogy csapatunk egyik kulcsembere Vályi Vanda betegség miatt, sajnos nem tudott utazni a csapattal.

Az elődöntőben az első félidő után 6-0 volt a DFVE javára az állás, mennyire simának hangzik, ugye? Ez csak annyira volt sima, hogy például tavaly egy embernyi változtatással ez a Mataró legyőzte az UVSE-t. Szóval fantasztikusan játszottak a lányok! Végül azon a meccsen, 11:7-re győztek az Újvárosiak!

 

Következett a döntő;

Őszintén szólva, aki a vízilabdában jártas és tudja, hogy milyen játékosok alkotják a két csapatot nem biztos, hogy előzetesen nekünk ítélték volna meg a győzelmet. Mihók Attila vezetőedző a mérkőzés előtt azt mondta a lányoknak, hogy még nem tudja, hogyan fogunk nyerni, de valahogy úgy, ha minden összejön akkor nekik kifelé fog pattni a labda, nekünk pedig befelé a kapufáról. (Így is lett!)

Mihi elmondása szerint csak úgy tudunk legyőzni egy ilyen szintű csapatot, mint az Olympiacos, aki egyébként, ha Euroligát nyert volna, akkor sem lepődött volna meg senki, hogy mindenkinek ma kulcs játékosnak kell lennie. Mindenkinek, aki a vízben és a parton van, úgy kell éreznie, hogy ma neki kell megnyernie a mérkőzést. Ezért például az a Lara Luka volt a kezdő, aki kétezres születésű. De nagyon nagy szerep hárult, Ziegler Diára is, aki egy fantasztikus átlövés góllal indított a meccsen. Geraldine mióta a Dunaújvárosban játszik, azóta minden nap arra, készül, hogy a francia válogatottban a legjobb center legyen. Nagyon alázatosan, mindig napra készen érkezik az edzésre, miért ne éppen ilyenkor jöjjön ki az a rengeteg munka? Center akciók, 5 méteresek! Nagyszerű!

Vandát nagyon hiányolta a csapat, főleg, azért mert tudtuk, hogy ő is rengeteget készült a csapattal és nagyon megérdemelte volna, hogy ezt átélje velünk. A mérkőzés előtt arról beszélgettünk, hogy szeretnénk, úgy játszani és megnyerni a mérkőzést, hogy az otthon betegeskedő Vandusban ne legyen hiányérzet, hogy esetleg ez miatta nem sikerült. MERT SIKERÜLT!

A legjobb mégis az ebben a csapatban, hogy természetesen a nagy fürdőzés után a meccs végen, a csapat telefonon videó híváson keresztül felhívta az összes otthoni csapattagját, akikkel egész évben készülnek. Mert ez a legfontosabb, ez a csapat azzal a plusz 5-6 fővel teljes, aki ugyan a meccseken kevés lehetőséget kap, de egész évben minden nap együtt szenvednek az edzéseken. Együtt készülnek a sikerre. Tehát a Kupa az ővék is!

A döntőben hihetetlen nagy akarattal küzdött ez a banda, egy másik olyan gárda ellen, akik a világ egyik legjobb csapata. Dehát már mi is oda tartozunk! Mihi viccesen megjegyezte a mérkőzés előtt, hogy kicsit olyan helyzetben vagyunk most, mint ha mondjuk Kuba indulna négyes bobba az olimpián. Persze azért az a 12 játékos, aki a vízben volt, van annyira őrült, hogy a párharc előtt magára fogadott volna. Ez jelentette a siker kulcsát. Ezzel a Dunaújváros megszerezte történetének első nemzetközi trófeáját!

A mérkőzésről, hogy a játékosok hogyan élték meg a a győzelmet nemsokára jelentkezünk! Nagyon sok vicces sztori van!

? KUPA GYŐZTES! KUPA GYŐZTES! ?