A holnapi napon kerül megrendezésre a 2017/2018. évi női Országos I. Osztályú Bajnokság döntőjének 2. fordulója (15.00), mely párharc jelenlegi állása UVSE Kft. 1-0 Dunaújvárosi Egyetem-MAARSK Graphics (3 győztes mérkőzésig tart a küzdelem).

 

A megmérettetést megelőzően Vályi Vandával beszélgettünk a döntő 2. fordulójával kapcsolatban, illetve arról, mennyiben sikerült felépülnie betegségéből, mik az elvárásai:

Az igazat megvallva, még nem érzem magam 100%-osnak, kicsit fáradékony vagyok, de a válogatottban is sikerült teljesítenem a hozzám fűzött elvárásokat, így nem gondolom, hogy hatással lesz a holnapi mérkőzésre az állapotom.

Véleményem szerint a holnapi mérkőzéshez tüzesebben fogunk hozzáállni, mint múlt héten Pesten, mivel a hazai pálya és a szurkolóink mindig ilyen hatást váltanak ki belőlünk, ami jobb teljesítményhez is vezethet. Ezt érzem magunkon, sokkal bevállalósabbak leszünk, ami az előnyünkre válik majd. Szeretem a hazai pályát! A felkészülési időszakban már inkább a taktikai, technikai elemek tökéletesítésére fordítottuk a hangsúlyt, illetve a mentális felkészülésre. Sok időt töltöttünk az uszodán kívül is, ami mindig előrébb visz minket a kitűzött céljainkhoz, mindezek fontosabbak most, mint a kondiban végzett munka, vagy az úszás, erőnlét.

Sikerült teljes mértékben kielemeznünk a múltkori meccset, amihez képest egy lépéssel még előrébb leszünk, mivel már Geraldine is vízbe szállhat. Ebből kifolyólag könnyebben meg tudjuk oldani a centermunkát, így stabilabbak leszünk támadásban, több a cserelehetőségünk. A fórjaink kihasználtságán javítanunk kell, ha győzni szeretnénk, a meccs elejétől a végéig oda kell koncentrálnunk. Úgy gondolom, hogy a múltkori meccsen végig szoros volt az állás, fej-fej mellett haladtunk, majd produkáltunk egy kisebb képszakadást. Fontos lenne, hogy holnap ilyen hibát ne kövessünk el, végig, velük együtt kell tudnunk mozogni.