A tegnapi napon került megrendezésre a 2017/2018. évi Női Országos I. Osztályú Bajnokság döntőjének 2. fordulója a Fabó Éva Sportuszodában, Dunaújvárosban.

 

Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics 8–11 UVSE Kft.

Negyedek: 3–3, 1–3, 3–3, 1–2

Góllövők: Szilágyi 1, Garda 5, Gurisatti 2; illetve Szücs 1, Keszthelyi 5, Steffens 1, Csabai 3, Parkes 1

A mérkőzést követően Mihók Attila DUE-MAARSK vezetőedzőt kértük, hogy foglalja össze a mérkőzésen nyújtott teljesítményüket:

Viszonylag domináns Újpesti sikerült hozott ez a találkozó, kapaszkodtunk végig a 3. negyed utolsó másodperceiben is, abszolút partiban tarthattuk volna a meccset, de ez a szituáció szerintem jól jellemzi a teljesítményünket. Nagyon nehezen jutottunk el addig, hogy a megfelelő pillanatban merjük elvállalni a lövéseket és a megfelelő területeket próbáljuk lőni. Az első félidőben nagyon izzadság szagú volt a játék, sőt, azt kell mondjam, a harmadik negyed időkéréséig tulajdonképpen sablonossá váltunk, olvasni lehetett a játékot. Az UVSE ellen ez nem elég, improvizálnunk kellene az adott szituációkban, lehetőségekben, mint ahogy ez egy negyed erejéig megtörtént. Felcsillant a remény, de az UVSE van olyan kiváló csapat, hogy közben ők sem tétlenkedtek és újra és újra biztosították maguknak a megfelelő gólelőnyt.

 

A mérkőzést követően Benczúr Márton UVSE Kft. vezetőedzőt kértük, hogy értékelje a 2. fordulóban mutatott eredményt:

Emelem a kalapom a játékosaim előtt, mert ilyenkor nagyon kellemes edzőnek lenni, de azt látni kell, hogy az egyéni zsenialitások érvényesültek támadásban. Persze volt egy fajta keret, rend, de én is csak álmélkodtam, hogy milyen szép gólokat lőttünk, különösen az utolsó két negyedben az egyéni klasszis megoldásoknak köszönhetően. Örültem, hogy annak ellenére, hogy voltak személyi hiba problémáink érkőzés elején, a kispadról érkező cserejátékosok is hozzá tudtak tenni érdemben a játékhoz. Fantasztikus és élvezhető meccs volt a közönség szempontjából, mi edzők sokszor inkább infarktus közeli állapotban éljünk meg ugyanazt a momentumot. Ez a meccs jó propagandája volt a vízilabdáznak – a szerintem sokszor méltatlanul alul kommunikált női vízilabdának – fantasztikus játékosokkal lejátszott nagyszerű mérkőzés volt. Mindkét csapatnak gratulálok!

 

 

Garda Krisztina DUE-MAARSK csapatkapitányának véleménye a mérkőzéssel kapcsolatban:

A mérkőzés eleje nem sikerült túl jól és ennek is köszönhetően a vége sem, hiába voltak pozitív megmozdulásaink. Úgy nem tudunk meccset nyerni, ha centerakció gólokat kapunk, elől pedig blokkot vagy kapufát lövünk, vagy kiszámíthatóan lövünk, amit a kapus is kitalál.

 

 

 

Tóth-Csabai Dóra UVSE Kft. játékosának értékelője:

Úgy gondolom, hogy az egyéni megoldások mellett belehaltunk egymásért a medencében, igazi csapatként funkcionáltunk, ez az eredményben is tükröződött. A fáradság kérdésére válaszolva: nyilván egy döntőt játszunk, a fáradtság az egy érzés és fejben kompenzálni kell azt.

 

 

Következő mérkőzés időpontja:

Döntő 3. forduló
2018. május 10.

18:00 UVSE Kft. – Dunaújvárosi Egyetem-MAARSK Graphics

Helyszín: Budapest