2018. május 10-én került megrendezésre a 2017/2018. évi Női Országos I. Osztályú Bajnokság döntőjének 3. fordulója, amely mindent eldöntő összecsapás lett.

 

UVSE Kft. 9-5 Dunaújvárosi Egyetem-MAARSK Graphics

Negyedek: 0–1, 3–2, 3–1, 3–1

Gólszerzők: Keszthelyi 4, Steffens 3, Csabai 1, Takács V. 1; illetve Horváth 1, Vályi F. 1., Gurisatti 2, Mchunu 1.

 

A mérkőzést követően a két együttes vezetőedzője az alábbiakat nyilatkozta:

Benczur Márton, az UVSE Kft. vezetőedzője:

„Voltak, akik a döntő előtt azt mondták, nekünk kötelező megverni a Dunaújvárost, sőt volt, aki továbbment, nekünk kötelező három meccses döntőn nyerni, ami előtt teljesen értetlenül álltam. Egy kiváló csapat volt ugyanis az ellenfelünk, kiváló edzővel, a Dunaújvárosnak négy másodpercen múlt az Euroliga négyes döntőbe kerülés. Nos, ezt a csapatot szisztematikus munkával sikerült legyőznünk, s ez nagy örömmel tölt el. Csapatunk egyetlen meccsen sem állhatott fel kompletten, anyai örömök, betegségek, sérülések miatt, de veretlenül bajnokok lettünk, megnyertük a Magyar Kupát, a hazai Szuperkupát, rendes játékidőben csak az Euroliga elődöntőjében kaptunk ki, nincs okunk szégyenkezni. Gratulálok a lányoknak, és köszönöm az egyesület támogatását!”

 

Mihók Attila, a Dunaújváros vezetőedzője:

„Mind a három mérkőzésen felőrlődtünk az iszonyatos birkózásban. Az UVSE fizikálisan erősebb, pozíciós játékban jobban játszó csapat, esélyünk sem volt ilyen meccseken nyerni. Próbáltuk volna a fifikás játékra terelni a hangsúlyt, de az UVSE egyrészt rutinosan nem engedte, másrészt amikor lett volna kis esélyünk, az önbizalmunk fogyott el. Többet vártam magunktól, de nem volt reális esélyünk a bajnoki címre. A 3–0-s végeredmény megkérdőjelezhetetlenül jelzi, hogy ez a realitás. Gratulálok az UVSE-nek! Dolgozunk tovább, talán tapasztaltabbak leszünk majd újabb egy évvel.”

 

Forrás: www.mvlsz.hu

Fotó: Madar Dávid/MVLSZ