A DFVE Nyári Táborának első hete a végéhez közeledik, a gyermekek és az oktatók/edzők is számtalan élménnyel gazdagodtak ez idő alatt (úszásoktatásban első, a vízilabdásoknak második hét).

Az edzésmunka mellett természetesen a kikapcsolódásra is adtak lehetőséget oktatóink/edzőink, vezetésükkel kézműves foglalkozáson vettek részt, élményfürdőben jártak.

Oktatóink az első turnust így értékelte:

Kecskeméti-Tórizs Linda:

Lassan vége az első hétnek.  Engem az úszástudás ugrásszerű fejlődése mellett, mindig elkápráztat a gyerekek önállóság iránti vágya és az a pozitív változás, amit ezen a téren produkálnak. Csak azt remélem, ezt is át tudják “menteni” és tudják kamatoztatni a mindennapokban.

 

Mészáros Amanda:

Hamarosan véget ér az első hét. Hihetetlen, milyen változáson mennek keresztül a gyerekek, mind úszástudásuk, mind a személyiségük szempontjából. Jó látni, ahogyan kialakulnak a kis baráti társaságok, amihez nagy részben hozzájárulnak a színes programok, mint például a kézműveskedés, játék az élményfürdőben. Remélem, a sok új arcocskával még találkozhatunk a későbbiekben is!

 

Úszóedzőnk, Gyenese Ágnes kis vízilabdás csoporttal dolgozik, az elmúlt két hetet az alábbiak szerint foglalta össze:

Második hete táboroznak vízilabdásaink, az edzések mellett átmegyünk hetente egyszer az élményfürdőbe is. A héten pólókat festettünk, amelyre a gyerekek tenyérlenyomatai kerültek. Sokat fejlődtek a legkisebbek mind úszástudásban, mind a vízilabda alapjainak elsajátításában.

Nagyon jó hangulatban teltek ezek a napok, a gyerekek nagyon élvezték, hogy mindennap betesszük a kapukat és vízilabdázhatnak!

Hasznos két héten vagyunk túl, nekik most pihenő jön egy hónap, de augusztusban folytatjuk!

 

Vízilabda edzőnk, Brávik Henrietta is összefoglalta az elmúlt két hetet:

Június utolsó két hetében a csapatunknak van egy kis levezető edzőtábor, mert utána elmegyünk egy hosszabb szünetre. Ez most rendhagyóra sikerült, mert az első héten 15 gyerkőccel egy nemzetközi olaszországi tornán vettünk részt. A táborban van úszóedzésünk minden reggel, amit futás és lépcsőzés előz meg. Majd délután egy labdás edzés, ahol sokat játszunk és különböző technikai és taktikai dolgot tanítunk. Ezekben a nyári táborokban fejlődnek a legtöbbet a gyerekek.

 

Az elmondottak képekben:

 

 

 

További képek a Galéria menüpontban találhatóak:

DFVE Nyári Tábor