2018. júniusa 24-30-a között került megrendezésre Lignanoban, Olaszországban a 2018. évi HaBaWaBa nemzetközi torna, melyben Egyesületünk a Plus U13-as korosztályban nevezte csapatát, vagyis a 2005-ben született és annál fiatalabb játékosait Kardos Krisztina vezetésével.

Összesen 9 csapat került nevezésre ebben a korosztályban: 3t Sporting Club Girls (ITA), Bogliasco Bene (ITA), Dunaújvárosi Főiskola Vízilabda Egyesület (HUN), Les Ch’Tites Winneuses (FRA), Plebiscito Padova Girls (ITA), Rari Nantes Bologna Girls (ITA), Roma vis Nova Girls (ITA), United Water Polo Club Girls (USA), U.S. Luca Locatelli Genova (ITA).

 

2018. június 25.

11.45 Dunaújvárosi Főiskola Vízilabda Egyesület 3-5 Plebiscito Padova Girls

16.15 U.S. Luca Locatelli Genova 5-3 Dunaújvárosi Főiskola Vízilabda Egyesület

 

2018. június 26.

11.45 Dunaújvárosi Főiskola Vízilabda Egyesület 16-0 Roma vis Nova Girls

16.15 Rari Nantes Bologna Gorls 0-14 Dunaújvárosi Főiskola Vízilabda Egyesület

 

2018. június 27.

8.00 Dunaújvárosi Főiskola Vízilabda Egyesület 10-2 3t Sporting Club Girls

12.30 United Water Polo Club Girls 2-3 Dunaújvárosi Főiskola Vízilabda Egyesület

 

2018. június 28.

8.00 Bogliasco Bene 13-2 Dunaújvárosi Főiskola Vízilabda Egyesület

12.30 Dunaújvárosi Főiskola Vízilabda Egyesület 12-0 Les Ch’Tites Winneuses

 

2018. június 29.

Girls 4 Finals

8.00 Roma vis Nova Girls 0-17 Dunaújvárosi Főiskola Vízilabda Egyesület

Girls Finals

11.45 Dunaújvárosi Főiskola Vízilabda Egyesület 9-0 Rari Nantes Bologna Girls

 

A csapat tagjai: Bálint Lara, Borsos Johanna, Erdősi Málna, Horváth Minka, Kardos Dominika, Kardos Larua, Pintér Bettina, Széles Édua,Szabó Dorina, Szolek Bori, Tóth Viki, Török Zoé, Uitz Eszter, Zeker Norina.

 

A tornát követően az edzőhölggyel, Kardos Krisztinával beszélgettünk a tornával kapcsolatos elvárásairól, tapasztalatairól:
Az utazó csapat mondhatni a legfiatalabb volt a mezőnyben, hiszen a játékosok közül mindössze 3 2005-ös születésű, a többi még a 12. életévét sem töltötte be. A tapasztalatszerzésnek induló túra aztán hatalmas meglepetéseket tartogatott. Kicsit idegenek voltak a szabályok és a körülmények. A mi korosztályos bajnokságunkban kis méretű labdával, kis kapura, támadó idő nélkül 6+1 fővel játszunk. Ezen a tornán nagy labdával, nagyobb méretű kapura, támadóidővel 5+1 fő játszott center nélkül. Tehát a folyamatos test-test elleni erőkülönbséget, az úszástudással és a labdatechnikával próbáltuk kompenzálni.
Az első napon megilletődötten játszottunk és a dunaújvárosi felnőtt csapat nagy ellenfelének a Plebiscito Padovának a lány csapatával szoros csatában 5:3-ra kaptunk ki. A délután korábban nálunk vendégeskedő és az utánpótlás bajnokságban dobogós Luca Locatelli csapata ellen szintén 5:3-as vereséget szenvedtünk.
A lányok másnap 16:0-ra legyőzték a Róma Vis csapatát, ahol mindenki be tudta bizonyítani, hogy remek védekezéssel és gyors lefordulás gólokkal hasznos tagja lehet a csapatnak. A 4. mérkőzésen a Rari Nantes Bologna együttese ellen arattunk 14 gólos győzelmet, míg a kapunkat egyszer sem tudták bevenni. Harmadik nap reggel 8 órakor már vízbe szálltak a lányok és 10:2-re verték a 3T Sporting Club Girls csapatát. Délután jött a torna meglepetés mérkőzése, amikor is a világ élvonalába tartozó amerikai csapattal mérkőztek a lányok. Ez a mérkőzés a szív diadala volt, 3:2-re nyertünk.
Csütörtökön reggel a torna későbbi veretlen csapata, a Bogliasco Bene ellen szálltunk vízbe. Kezdetben még vezetett a fiatal csapatunk, de a minden tekintetben előrébb járó ellenféllel szemben nem volt esélyünk. Mivel ezen a napon 3 mérkőzést játszottunk, így a kezdő játékosokat pihentetve 13:2-es vereséget szenvedtünk. 3 óra pihenőt követően a franci Lille ellen ismét kapott gól nélküli 12:0-s győzelmet arattunk.
Csütörtökön este már elkezdődtek a mérkőzések a négy közé jutásért. A 4. és 5. helyezettek csatájából aztán az amerikaiak jöttek ki győztesen, akik mellé a szerencse is odaszegődött. Két gyors szerencsés gólt követően a csapat már csak futott az eredmény után. 4:2-es amerikai vezetésnél a cserék is lehetőséget kaptak, hogy érezzék, milyen egy kőkemény csapat ellen játszani. A végeredmény sajnos 8:2 az amcsik javára.
Fáradtan, kicsit megtörten, de az ötödik helyért még meg kellett küzdeni. Pénteken 17:0-ra vertük a Róma együttesét, majd a vérszemet kapó Bologna ellen is nehézkes kezdés után (félidő 1:0 a javunkra) 9:0-ra hoztuk a mérkőzést. A lányokat ekkor már pesti, debreceni, pécsi és szegedi szurkolótábor biztatta, mintha itthoni környezetben játszottak volna. Hatalmas élmény volt a fiatal csapatnak ennyi ember előtt játszani.
Összességében a torna legfiatalabb csapataként 11 mérkőzésből 7 meccset megnyerve az ötödik helyet szereztük meg. Ez a sorozatterhelés rengeteg erőt és energiát kivett a csapatból, de az elvégzett munka beigazolódni látszik. Jövőre már merészebb célokkal és még nagyobb elánnal vágunk neki a tornának. Köszönet a vezetőségnek, akik biztosították, hogy egy ilyen nemzetközi eseményen bizonyíthattunk, köszönet a szülőknek, akik támogatták a gyerekeket mindenben, Papp Lászlónak a szakmai segítséget és leginkább köszönöm a CSAPATNAK, hogy szívvel – lélekkel küzdöttek és elérték ezt a csodás eredményt. Mert nekem ŐK a bajnokok!