Sikerült! Huszti Vanda idén kivívta magának a részvételt a belgrádi ifjúsági világbajnokságra! A magyar csapat jövő héten szombaton utazik majd a tornára.

A tavalyi évben, amikor Huszti Vanda egy vakbél műtéten esett át, nem is igazán tudott már a válogatottra koncentrálni, hiszen közel sem érte el azt az erőnléti szintet, amit ő képvisel. Bizony még eléggé féltette a sebét, ami persze teljesen érthető, emellett sajnos még olykor-olykor fájdalmai is voltak. Vandust kérdeztük, hogy az idei nyarat hogyan is élte meg, hiszen ez a tavalyi eset nagyon megviselte, hogy egy műtét miatt, nem vehet részt az edzéseken és nem kerülhet be a válogatott keretbe. Tehát egyáltalán nem volt könnyű helyzetben idén sem.

Huszti Vanda: -Nagyon izgultam, féltem is nagyon, mert itt már megvolt egy kész csapat, akik tavaly EB bronzot nyertek. Új emberként nem tudtam, hogy beférhetek-e a keretbe. Nem csapattól tartottam, mert imádom őket egytől-egyig, inkább magamtól, hogy nem leszek elég jó. Próbáltam ezt minél hamarabb kiverni a fejemből, amint eszembe jutott, de nehéz koncentrálni, főleg nekem, aki amúgy mindig megküzd mindenért, majd a cél előtt elront valamit, mert megijedek és saját magamnak ártok ezzel. Igazából egész nyáron ezen voltam, hogy ezt fejlesszem magamban. Itt az utolsó héten a kerethirdetés előtt, azért bevallom eléggé mély pontra kerültem, de a körülöttem levők ebben nagyon sokat segítettek, szerencsére. Nyilván nagyon reménykedtem, hogy sikerül, de nagyon féltem a csalódástól, szembe kerültem önmagammal, mert az egyik énem nem hitte el, a másik meg tudta hogy bent leszek. Aztán csütörtökön a délelőtti edzésen kétkapuztunk a 99-es ausztrálokkal, és összesen másfél percet játszottam. Szóval ott már kicsit összetörtem az edzés végére, aztán a megbeszélésen, amikor kimondták a két kieső nevet és nem voltam benne, olyan boldog lettem!!! Valahol legmélyen tudtam, de valahol meg nem hittem el. Ez egy elég nehéz helyzet volt. Nagyon büszke voltam és nagyon boldog. Anyukámnak  mikor meséltem, nagyon büszke volt és mondta nekem, hogy ő tudta, hogy sikerülni fog! Azt mondta, ha tényleg ezt szeretném igazán, akkor úgy is mindent meg fogok tenni érte és elérem a célom.

Szóval az előzményeket tudva nagyon nagy dolog, hogy saját magát tudta Vanda legyőzni elsősorban. Nagyon nagy erőt és kitartást kívánunk a lányoknak, hiszen egy hét múlva utaznak és nagyon szeretnénk, ha lenne egy világbajnoki érmünk!

Hajra csajok! 🧡💙