A 2018/2019-es szezonban ismét hatalmas csatákat vívhatnak majd dunaújvárosi lányaink, hiszen ezúttal is elindulnak a nemzetközi Euroligában, természetesen a Magyar bajnokság és a Magyar kupa mellett. Hosszú évek óta most két másik kupa sorozatban is elindulnak, hiszen tavaly megnyerték a nemzetközi LEN Kupát, így decemberben az orosz Kirishi csapata ellen játszanak majd Szuperkupa döntőt. Szintén decemberben a Magyar Szuperkupa miatt ugranak majd vízbe az UVSE ellen. Tehát izgalmakban idén sem lesz hiány, az uszodai problémák mellett.

Nos akkor most nézzük is, ki is lesz a csapatban az idei szezonban?

Kezdjük akkor a távozókkal;

Hlengiwe Mchunu és Szilágyi Dorottya is az Egerhez igazolt, míg Vályi Fanny Ausztráliában folytatja vízilabdás pályafutását. Csapatunk videósa is távozott, Varga Balázs személyében, ő is szintén Ausztráliában folytatja majd. Sikeres szereplést és sok szerencsét kívánunk mindegyikőjüknek. Mindig várjuk őket haza, a DFVE családhoz.

És akkor jöhetnek az izgalmak, ki igazolt a csapatunkba?

A stábban Varga Balázs helyét Holló Tibor vette át.

Sokáig úgy volt, hogy Brezovszki Gerda a Szegedben folytatja, de végül maradt itthon. Nagyon örülünk neki! A felnőtt csapatba Szabó Nikolett is szerepet kap majd, hiszen remekül játszik az utánpótlás csapatunkban, így őt is biztosan többször láthatjuk majd idén. Szellák Csenge a Tatabányától igazolt hozzánk, nagyon tehetséges ifjonc, mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy tavaly Európa-bajnoki bronzérmet szerzett az utánpótlás válogatott tagjaként. Minden bizonnyal remek szezon előtt áll. A másik igazolásunk pedig, az olimpikon Menczinger Kata, aki egy évvel ezelőtt csapatkapitányként távozott és vágott bele az olasz bajnokságba. A milánói csapat vezéregyénisége volt, biztosan tudjuk, hogy a dunaújvárosi csapatnál is ugyan így lesz majd, hiszen remek játékos.

A tavalyi nagyszerű szezon után és felejthetetlen LEN Kupa győzelem után, nem is volt kérdés, hogy a csapat nagy része marad.

Tehát az idei keretünk:

Kapusok: Laura Aarts, Kiss Alexandra, Sajben Viktória

Mezőnyjátékosok: Szellák Csenge, Sajben Nikolett, Menczinger Kata, Gurisatti Gréta , Horváth Brigitta , Geraldine Mahieu , Huszti Vanda, Lara Luka, Garda Krisztina, Ziegler Diána, Vályi Vanda, Brezovszki Gerda, Szabó Nikolett.