A junior női vízilabda Európa-bajnokság elkezdődött Portugáliában, ahol az első mérkőzésen lányaink 7:3-as győzelemmel mutatkoztak be Izrael ellen. A magyar válogatott nagyon kedvezményes sorsolást kapott, így az elődöntőig menetelhet Faragó Tamás csapata. Ami, külön büszkeséggel tölt el minket, hogy Vályi Vanda a DFVE játékosa a csapatkapitányi posztja mellett, ma négy gólt szerzett, így csapata legeredményesebb játékosa volt az első napon. Kicsit faggatóztunk, hogyan telt a nyara, hiszen egy súlyos betegség miatt, (mononukleózis) sokat kellett kihagynia.

 

Vályi Vanda:

“Mikor visszatértem a válogatottba a hosszú kihagyás után, rengeteg időt töltöttünk együtt, főleg a junior csapattal. Mára már mindannyian egyben vagyunk, megvan a 13 legjobb játékos és megkaptam azt a megtiszteltetést ám nehéz feladatot, hogy a csapat élére álhassak. Szigorú kapitány leszek!

Nem, mintha a lányokat fegyelmezni kellene vagy bármi baj lenne, de mivel viszonylag jó sorsolást kaptunk, helyre kell tennünk a fejekben mennyi értéke van minden lejátszott percnek az Európa Bajnokságon, függetlenül attól ki áll velünk szemben. Igaz később csatlakoztam a lányokhoz és sose voltam még csapatkapitányi szerepben, de sok nemzetközi meccsen voltam meghatározó ember. Az utóbbi egy, másfél évben ( főként Dunaújvárossal ), amiből a leszűrt tapasztalattal és rutinnal meg tudom nekik mutatni azt a példát, amivel felnézhetnek rám kapitányként. Persze van segítségem, Kiss Eszter és én ( mint két rangidős ) fogjuk a csapatot összefogni. Holnap hajnalban indul a gépünk Madeirara és belecsapunk a közös kalandba. Az utolsó pár nap Budapesten a taktika helyrerakásáról szólt, az edzőinkkel letisztáztunk mindent, mire van szüksége a csapatnak ahhoz, hogy a lehető legjobban jatszuk le a meccseket.

 

Nem is kívánhatnánk többet Vandus, mint azt, hogy minél fényesebb éremmel térj haza a DFVE-be! ??