A holnapi napon (2018.10.03.) induló 2018/2019. évi Női Országos I. Osztályú Bajnokságról kérdeztük a Dunaújvárosi Egyetem – MAARSK Graphics női vízilabda csapat csapatkapitányát, Garda Krisztinát az elvárásokról, illetve a keret alakulásáról.

A felkészülés egyik állomása az olaszországi Rómában volt egy nemzetközi torna keretein belül.

Úgy gondolom, hogy a hétvégi torna kitűnő alkalom volt arra, hogy az új, illetve visszatérő játékosok beilleszkedjenek a csapatba. Az idei alapozást keményebbnek érzem az eddigieknél és még nincsen vége, ami látszik a csapaton, kicsit ólmos a mozgás. A fiatalabb játékosok még annyira nem érezték át, hogy ebben az évben még több szerephez fognak jutni, mint tavaly, vagy az azt megelőző években, a tornán kezdték el kósoltgatni ennek ízét. Dorka távozása miatt is gondolom, hogy a fiatalabbak több lehetőséghez fognak jutni, illetve két közel azonos erősségű sorral szeretnénk kiállni, ehhez viszont elengedhetetlen, hogy a fiatalabbak is ugyanolyan, ha nem keményebben edzenek, mint például Kata, vagy én.

Hogyan értékeled a csapat teljesítményét? Milyen bajnoki rajtra számítasz?

Van még hová fejlődni, nagyon sok hibával játszottunk Rómában, de legalább a fizikális teljesítményünkkel nem volt probléma. A céljainkhoz igazodik a tavaly kialakított játékképünk, így az idén is hasonló várható. A bajnokság eleje biztosan döcögős lesz, de véleményem szerint nem a szezon elején kell vezetni a tabellát, hanem annak végén a döntőt kell megnyernünk. A Tatabánya csapata ellen valószínűleg már az új szemléletben fogunk játszani, fontos, hogy megismerjük azon fiatalabb játékostársainkat, akikkel eddig nem, vagy jóval kevesebbet játszottunk együtt meccsszituációban.

Hogy érzed, személy szerint Te milyen állapotban vagy?

Fizikálisan jó formában érzem magam, bár most egy megfázás gyengít, de nekem is vissza kell szoknom a dunaújvárosi szerepkörömbe, ami teljes más, mint a válogatottban tőlem elvártak. Úgy gondolom, hogy a tavalyi szezonhoz képest nagyobb felelősség és elvárás fogalmazódik meg irányomba idén, itt főképp a támadásokra gondolok. Még szükségem van egy kis időre, hogy top formába kerüljek.

 

2018/2019. évi DUE-MAARSK keret: Brezovszki Gerda, Garda Krisztina, Géraldine Mahieu, Gurisatti Gréta, Horváth Brigitta, Huszti Vanda, Kiss Alexandra, Lara Luka, Laura Aarts, Menczinger Kata, Sajben Viktória, Sajben Nikolett, Szellák Csenge, Szabó Nikolett, Vályi Vanda, Ziegler Diána.

 

  1. forduló

2018. október 3.

20.00 RB-Tatabánya – Dunaújvárosi Egyetem-MAARSK Graphics

Helyszín: Tatabánya