2018. október 6-án 17.00 órai kezdtetel keült megrendezésre a „régi” Fabó Éva Sportuszoda utolsó hazai felnőtt női OBI-es mérkőzése.

 

Eredmények: Dunaújvárosi Egyetem-MAARSK Graphics 14-5 -Hungerit Szentes

Negyedek: 3-0, 3-0, 6-2, 2-3

Góllövők: Gurisatti 4, Mahieu 1, Luka 1, Garda 4, Ziegler 2, Vályi 1, Huszti 1; illetve Perez 2, Kudella 1, Palaro 1, Kövér-Kis 1.

 

A mérkőzést követő sajtótájékoztatón a csapatok képviselői az alábbiak szerint értékelték a látottakat:

 

Mihók Attila a DUE-MAARSK vezetőedzőjének mérkőzésértékelője:

Nem számítottunk sima győzelemre, jobban szeretek a meccs után megkönnyebbülni, mint előtte. A Szentes az első fordulóban nagyon jkó eredményt játszott a kiváló erőkből álló Fradival, ami arra engedett következtetni, hogy ma nagyon fegyelmezetten és jól kell játszanunk. Aggodalomra adott okot az is; hogy Menczinger Kata a mai napig nem kapta meg a játékengedélyét, de végeredményben, amit kitaláltunk főképp védekezésben, azt nagyon fegyelmezetten sikerült megvalósítania a lányoknak, ennek a következménye az első félidei nulla kapott gólnak. Ez dicséretes!

 

Vidumanszky László a Hungerit Szentes vezetőedzőjének mérkőzésértékelője:

Muszáj gratulálni a Dunaújvárosnak a mai meccshez, nekünk sajnos már csak a szégyen maradt a teljesítményünk alapján. Biztos, hogy más ambícióval jöttünk ide, szorosabb eredményre számítottunk. Az, hogy két negyeden keresztül ne tudjunk gólt lőni egyáltalán nem dicséretes. Természetesen holnaptól az lesz a feladatom, hogy kiderítsem mi is volt ma a baj, mit kell másképp csinálnunk. Előfordulhat, hogy sok volt a csapatomnak ez a szoros egymást követő nehéz mérkőzés, fásultság volt érezhető a vízben. Teljesen más képet adtunk magunkról a szerdához képest. Jó időben jött a pofon, amiből tanulnunk kell, hogy ne forduljon elő még egyszer.

 

Kövér-Kis Réka a Hungerit Szentes játékosának nyilatkozata:

Ami működött a Ferencváros elleni meccsen, az sajnos itt, idegenben nem tudtuk megvalósítani, ismételten egy 0-3-mal kezdtük az első negyedet. Sajnos minket átlőttek, a kapusteljesítmény hiányzott, amiből káosz lett és támadásban nem is tudtuk igazából, hogy mit csináljunk. Szorosan megfogtak minket, brusztos játék volt, amiből ők jobban kijöttek, mind fizikálisan, mind testsúlyban. Nem is gratulálnék a Dunaújvárosnak, mert ezt a nagyarányú győzelmet, illetve részünkről vereséget magunknak köszönhetjük. Ebből kifolyólag sokat kell még gyakorolnunk, fiatal a csapat, kicsit talán rutintalan is. Nem feltett kézzel érkeztünk, de a három pontot itt kell hagyjuk. Remélhetőleg a következő mérkőzéseken sokkal jobb lesz a védekezésünk, amiből a támadásunk is hatékonyabbá válhat.

 

Gurisatti Gréta a DUE-MAARSK játékosának nyilatkozata:

Azt gondolom, hogy mi nagyon sokat tettünk azért az elmúlt időszakban, nemcsak ebben az évben, hogy fizikálisan jó csapat legyünk. Az leső két negyedben nagyon jó volt a védekezésünk, meg voltak azok a plusz blokkok, lámtempók, védések, amik a győzelemhez és ehhez a jó játékhoz kellettek. Az első félidő szuper volt, amelyet követően kapott gól nélkül kezdhettük a másodikat. A Szentes első fordulóbeli teljesítménye alapján fokozottan koncentráltunk rájuk és a védekezésünkre. Örülök, hogy egyre inkább körvonalazódnak a céljaink, hogy mit szeretnénk elérni hazai és nemzetközi szinten egyaránt. Külön büszkeség számomra, hogy az uszodabúcsúztató mérkőzésünk ilyen hangulatban és ekkora győzelemmel zárult.