Most hétvégén játszottak utoljára csapataink, a felújítás előtt a Fabó Éva Sportuszodában. A szombati felnőtt telt házas mérkőzés után ( 14:5 DFVE-Szentes ), vasárnap is tele volt az uszoda kinti és benti lelátója egyaránt. Míg kint a bébi illetve gyerek korosztályok küzdöttek egymással, addig bent a serdülő és az ifjúsági csapatok mérték össze tudásukat. Talán a kinti napsütötte, gyerek zsivajtól hangos medence inkább egyfajta, nyárindító bulihoz hasonlított, ami egyáltalán nem meglepő, hiszen rengeteg kisgyermek volt a medence körül elég sok városból, természetesen a lelkes szülőkkel együtt, szuper hangulatot varázsoltak. Különben is nagyon szeretjük, hogy ezekben a korosztályokban, leginkább a játék szeretete miatt járnak a kis lurkók, illetve a rengeteg barátság miatt, amit kötöttek a különböző klubok játékosaival. Tehát a kinti mérkőzések eléggé felszabadult játszásba mentek át. Aminek nagyon örülünk, hiszen szuper érzés ennyi mosolygós kis csoda között sétálgatni.

A gyermek mérkőzés gólszerzői a dunaújvárosi csapatból: Jonkl Csenge 3 gól, Zalay Flóra 1, Horváth Minka 1.

A benti medencetérben, már egy kicsit felfokozottabb volt a hangulat, néhány kétes ítélet miatt. Edzőjüket Schmidt Tamást kérdeztük, a mérkőzések után, aki elmondta nekünk, hogy hihetetlenül büszke a csapatára. Számára nagyon fontos volt, hogy látta a saját gyerekein keresztül, hogy mennyire motiváltak és elszántak a náluk jóval erősebb UVSE ellen is.

“Büszkeséget érzek, mert mindenki a saját képességein felül teljesített és küzdött a mérkőzés végééig. Ezért edzünk nap mint nap és remek érzés látni, hogy időnként olyan dolgokat tudunk csinálni a vízben, ami még számomra is meglepő. Olyan passzt, vagy egy olyan taktikailag gyönyörű megoldást választunk, amit bármelyik csapat megirigyelhetne. Sajnálom, hogy ebben a korosztályban már kevesen vagyunk, így nem is igazán tudok cserélni. Tisztes helytállás volt ez a hétvége. Örülök, hogy ez az én csapatom.”

 

A serdülő mérkőzésen: Jonkl Csenge 6, Szabó Nikolett 3, Erdélyi Hédi 1, Kardos Laura 1, Somogyvári Lili 1, Szolek Bori 1.

Az ifjusági meccsen: Fülöp Fanny 3, Szellák Csenge 2, Velics Flóra 2, Somogyvári Lili 2, Huszti Vanda 1, Lara Luka 1.