2018. november 2-án került megrendezésre a 2018/2019. évi Női Országos I. Osztályú Bajnokság 5. fordulójában a Szeged SZTE – Dunaújvárosi Egyetem-MAARSK Graphics mérkőzés, melyen lányaink hozták az elvárt eredményt.

 

Szeged SZTE 6-18 Dunaújvárosi Egyetem-MAARSK Graphics

Negyedek: 1-2; 3-5; 0-6; 2-5

Góllövők: Lengyel D. 4, Tóth 1, Botka 1; illetve Garda 5, Gurisatti 5, Szellák 3, Horváth 2, Vályi 2, Luka 1.

 

A mérkőzést követően a mutatott játékképről vezetőedzőnk és játékosunk így nyilatkozott.

Mihók Attila DUE-MAARS vezetőedzőjének mérkőzésértékelője:
Két ellentétes félidőt sikerült mutatnunk, illetve készült ránk az ellenfél, a gyors játékbefejezéseinkre. Jelen esetben abszolút sikerült a Szeheg felkészülése és egy szokatlan “M”-zónát védekezett ellenünk. Kombinatívvá kellett volna változnia a játékosainknak, azonban ez csak a cseréket követően valósult meg rutinnal párosítva. A félidőben elmondtam a lányoknak, hogy elégedetteknek kell lennünk a mutatott játékképpel és nem szabad rohannunk az eredmény után, hiszen vezettünk, a védekezésünk stabil volt annak ellenére, hogy kaptunk 4 gólt. Nem lehettem elégedetlen, ebben részünkről ennyi volt, a Szeged összeszedetten játszott. Bíztam a játékstílusunkban, ami a harmadik negyedben meghozta az eredményét, amikor sikerült is eldöntenünk a mérkőzést, így a végeredményt tekintve az történt, amire számítottam. Elégedett vagyok az eredménnyel, a mutatott játék pedig beigazolta, hogy azért mi sem egy komplett felnőtt csapat vagyunk, nem vagyunk még mindenre felkészülve és van még dolgunk. Így legalább érdemes edzésre menni!

Szellák Csenge a DUE-MAARSK játékosának nyilatkozata:
Az első negyed picit döcögősen indult, a védekezésünkben voltak hibák, elől pedig nem sikerült minden helyzetünket értékesíteni. A második félidőre már összeállt a védekezés és a lefordulásokat is sikerült gólra váltanunk. Örölük, hogy nagyobb gólarányt sikerült a végére produkálnunk.