2018. november 10-én kerül megrendezésre Kriirishiben, helyi idő szetint 13.00 órakor a Kirishi – Dunaújvárosi Egyetem-MASRSK Graphics női Szuperkupa döntője. A mérkőzésre való felkészülésről, elvárásokról Mihók Attilával, a DUE-MSARSK vezetőedzőjével beszélgettünk.

 

Hogyan sikerült felkészítened csapatodat a rájuk váró megmérettetésre?

Egyenlőre nem volt időnk felkészülni a Kirishi csapatára, mert folyamatosan feladataink voltak, ennek a hétnek a célkitűzése. A görögországi felkészülésnek leginkább az volt az értelme és értéke, hogy az orosz csapathoz hasonló, illetve minőségű játékosokból álló csapat ellen tudtunk dolgozni, ahol nagyjából minden méterért, labdáért meg kellett küzdenünk keményen. Erre számíthatunk szombaton is. Az elmúlt időszakot tekintve nagy a jövés-menés: Athén, Szeged, Eger, Világliga meccs, Kirishi, utazás, meccs, hazautazás, meccs, gyakorlatilag táskából élünk és buszban, repülőben ülünk fél napokat, napokat. Ez önmagában fárasztó, sokszor jobb egy edzés, mint egy négy órás busz/repülő út, de most ezek a lehetőségeink, így kell megoldanunk a helyzetet. Mindezek mellett eddig külön alkalom nem volt a felkészülésre, Fehérváron lesz egy kétkapus edzésünk szerdán este, csütörtökön Sárbogárdon lesz egy úszó/lábtempós edzésünk és pénteken este lesz még lehetőségünk együtt készülni Kirishiben. Azt gondolom, hogy elméletben mindenki tudja a feladátát, itt inkább azon fog múlni, hogy ki, mennyire tud ráhangolódni a harcra és a saját teljesítményének a felelősségével a jó eredmény érdekében a csapat mellé állni.

 

A két együttes játékosállományát tekintve, milyen kimenetelre számítasz?

Úgy gondolom, hogy abban az esetben van esélyünk elfogadható eredményt elérni, ha valamilyen szinten a saját, kellemetlen stílusunkat rá tudjuk erőltetni az ellenfelünkre és ezzel mi tudnánk meglepni őket. Ha ezzel sikerülne elbizonytalanodniuk, vagy azt elérni, hogy kevésbbé komfortosabban érezzék magukat a medencében – mint ahogy ezt tavaly egy pár napos közös edzőtábor alatt sikerült megvalósítani – akkor akár számunkra kedvező eredmény születhet. A csapatunkat olyan fiatalok alkotják, akiknek még szinte felnőtt mérkőzésen sem kellett helyt állniuk, nem hogy ilyen szinten, minőségben. Az is kiderült az edzőtábor alkalmával, hogy ki az, aki a jelen állás szerint használható és ki kevésbbé. Ez egy tanulási folyamat, ami nem megy egyről a kettőre, sok hibát el kell követniük ahhoz, hogy később a jó megoldásokat válasszák pólósaim.

 

A korai kezdés befolyásolhatja a játékosok teljesítményét?

A mérkőzés kezdési időpontja nem gondolom, hogy problémát fog okozni, mivel abban az időtájban amúgy is szoktunk edzeni, nem fog felborulni a lányok bioritmusa.