2018. november 22-én 18.45 órai kezdettel kerül megrendezésre a Női Országos I. Osztályú Bajnokság 6. fordulójában az UVSE – Dunaújvárosi Egyetem-MAARSK Graphics mérkőzés.

 

A rangadót megelőzően a DUE-MAARSK csapatkapitányával, Garda Krisztinával beszélgettünk az elmúlt időszakban csapatot érintő impulzusokról és magáról a lila-fehérek elleni játékról

 

Amikor hazaérkeztünk még nagyon friss volt a kupa-győzelem, mindenki minket ünnepelt és még most is kapunk elismerő szavakat, gesztusokat, mint például a Dunaújvárosi Acélbikák köszöntését a hazai mérkőzésüket megelőzően, vagy a Magyar Vízilabda Szövetség által megrendezésre kerülő köszöntő vacsorát. Ezek mind pozitívan hatnak ránk és nagy öröm, hogy elismerik a munkásságunkat, azonban már bő egy hete edzünk újra, amit nem volt könnyű elkezdeni. Ez a nehézség a felfokozott állapotnak volt köszönhető és adrenalin löketnek, amin átestünk. Úgy gondolom, sikerült lezárnunk magunkban ezt az eseményt, de sokat kivett belőlünk. Az újrakezdésben természetesen visszatértek az eddigi edzéselemek: biciklizés, kondizás, úszás, közben ugyebár utazunk az edzéshelyszínekre. Beszélgettünk már erről a jelenségről a csapattal, mert persze előfordul, hogy valaki LEN Kupát nyer, azonban Szuperkupát kevesebb csapatnak van esélye, de nem szeretnénk úgy járni, hogy az ezt követő hatalmas siker után szembekerülve egy nehéz ellenféllel rossz szájízzel másszunk ki a medencéből. Az UVSE egy nagyon jó csapat, nem szabad őket félvállról venni annak ellenére, hogy több meghatározó játékosuk is eligazolt, ami miatt fiatalanítaniuk kellett. Bár a külföldi játékosaik még nem érkeztek meg, nem lesz könnyű dolgunk, mert a fiatalok náluk is bizonyítani akarnak. Edzenünk kell a kitűzött céljainkért és azt nem szabad feladnunk az utolsó pillanatig sem, talán ez az, amire igazán megtanított minket a kupa-győzelem.