A holnapi napon kerülnek megrendezésre a 2018. évi Női Magyar Kupa elődöntői a Tüske Csarnokban, Budapesten, ahol az UVSE a Fradival, lányaink pedig a BVSC-vel mérettetik meg magukat.

 

Na de lássuk az elmúlt évek Magyar Kupa-elődöntőin szerzett tapasztalarait: tavaly az újvárosi lányok parádés játékkal győzték le Petrovics gárdáját (10-7), ahol Gurisatti Gréta hatszor volt etedményes, így döntőbe jutottak az UVSE ellenfeleként. A 2016. évi hazai rendezésű Kupa-elődöntőben a négy játékrészt követően döntetlen volt az állás, majd ötméteres párharcban a pesti csapat bizonyult jobbnak, ők játszhattak döntőt.
A legutóbbi női OBI-es mérkőzést követően Mihók Attila úgy nyilatkozott, hogy csapata azért nyert, mert éppen a mérkőzés lefújásának pillanatában a DUE-MAARSK vezetett, de a játék ritmusát és keménységét tekintve akár a BVSC is nyerhetett volna (BVSC 7-8 DUE-MAARSK).

 

A tavalyi MK elődöntő legeredményesebb játékosát kérdeztem a holnapi mérkőzésről, hogy a kiélezett csapatharcról mit gondol, milyen játékképre számít.

 

Véleményem szerint nehéz mérkőzés lesz. A legutóbbi bajnoki meccsen is az utolsó negyedben nagy aránnyal tudtunk vezetni, de csak adtunk nekik lehetőséget, hogy a döntetlen reményében támadhassanan. Biztosan jó mérkőzés lesz és várják, hogy visszavághassanak a tavalyi elődöntőkben elszenvedett vereségeket miatt (MK, bajnoki). Talán pont ezt tudnánk kihasználni, hogy az első két negyedben ugyan olyan higgadtan játszunk, mint legutóbb, meg kell várnunk az adódó lehetőségeket, amikor gólt tudunk szerezni. A gyors támadásbefejezéseinkben látom az erősségeinket, harcias játékot várok.
Sokat edzünk, de egyre jobb formában vagyunk. Úgy látom, hogy így évvége felé már mindenki fáradt, de természetesen mindenki a legjobb énjét fogja hozni holnap és az utolsó energiáit is mozgosítja a győzelem érdekében. Különösebben nem készültünk erre a meccsre, illetve ma lesz egy taktikai edzésünk meg a tegnapi kétkapunkra mondható, hogy a meccsre készített fel minket. Ugyan úgy bicikliztünk, úsztunk, mint eddig. A fizikumunkat kell elsősorban kamatoztatnunk ellenünk, szerintem ez az állóképesség a harmadik negyedtől hozza meg a gyümölcsét.