A tegnapi napon került megrendezésre a 2018. évi waterpolo.hu Női Magyar Kupa elődöntői, melyben lányaink a BVSC-Zugló csapatával küzdöttek meg a döntőbe jutásért.

Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics 11-12 BVSC-Zugló
Negyedek: 0-2, 3-2, 3-2, 5-6
Góllövők: Menczinger 2, Gurisatti 1, Garda 4, Vályi V. 2, Mahieu 2; illetve Illés 3, Leimeter 2, Kuna 1, Máté 2, Gyöngyössy 2, Hertzka 2.

A mérkőzést követően Mihók Attila így értékelte a mutatott játékot:
Igazi kupa-mérkőzést játszottunk, egészen az utolsó pillanatig kiélezett volt a mérkőzés. Tíz másodperccel a vége előtt még volt esélyünk, hogy sokadszorra már döntetlenre hozzuk a mérkőzést, úgy gondolom, sorsszerű, hogy nem sikerült. A negyedik játékrészben a védekezésünkben elkövettünk egy-egy komoly hibát, amit támadásban ötszöt sikerült kijavítanunk, de hatodjára már nem. Egy ilyen kupa-mérkőzést kevesebb hibával kell lejátszanunk ahhoz, hogy a végén mi örülhessünk. A BVSC nagyon jól használta ki a hibáinkat, megérdemelten győzött, gratulálok nekik és sok sikert!

 

Garda Krisztina, a DUE-MAARSK csapatkapitányának nyilatkozata:
Hasonlóan gondolom, több súlyosabb hibát követtünk el. Gyakorlatilag az egész meccs alatt azért küzdöttünk, hogy döntetlenre hozzuk az eredményt, két alkalommal támadhattunk annak reményében, hogy átvegyük a vezetést, ami nem sikerült. Most van pár napunk, hogy összeszedjük magunkat, mert még vár ránk egy Szuperkupa-döntő. Gratulálok a BVSC-nek!

 

A döntő vasárnap 14.00 órakor kerül megrendezésre, melyben az UVSE és a BVSC csapatai küzdhetnek meg a kupáért.

 

Kiemelt kép: Madar Dávid, MVLSZ