“Ott állt körülöttem az a sok tízezer ember, azt sem tudtam, hogy értik-e miről énekelek. Elakadt a szavam. Egyszer csak mindnyájuk a kezem által írt szöveget kezdte dalolni. “

Nagyon fontos, hogy mindenki élete során olyan embereket vegyen maga köré, akik a kijelölt úton segítik őt. Nem pedig megkérdőjelezik és kergetik kételyek közé, hogy jó-e az, amit csinál, csupán terelgetik őt az úton.

Mennyi minden és mindenki szükséges, ahhoz, hogy egy ember sikeres legyen? Egy ember lehet egyedül sikeres? Valaki felérhet a csúcsra segítség nélkül? Társ, társak nélkül? Én nem hiszem. Rengeteg mindenki van körülöttem, akik nap mint nap segítenek nekem. Egyikőjük segítségét se lehet helyettesíteni. Legyen az lelki vagy fizikai felkészítés. Lehet az a vízilabdában vagy a magánéletben. Egyszóval minden segítség fontos.

Itt lehet szó egy kedves konyhásnőről, aki plusz egy husit odarak a táladra, amikor egy hosszú edzés után látja rajtad, hogy egy egész marhát is megennél. Lehet szó egy kedves egyetemi tanárodról, aki a humorával és a sport iránti szeretetével mindig jó kedvre derít. Lehet egy mérkőzés előtti buzdító üzenet, vagy az edződ által megjelent cikk, ahol a világ legjobb játékosaihoz sorol téged. Nem utolsó sorban az a támogatás, amit a családodtól kapsz. Bár talán mostanában a legnagyobb segítséget a gyerekek szeretetéből kapom.
Fantasztikus érzés, amikor Szegedre vagy Budapestre vagy bárhová máshova utazunk meccsre és a mérkőzés után 5-6 kisgyerek, olykor nagyobbak rám várnak, hogy készíthessenek egy közös fotót! Minden sportolónak kívánom, hogy élje meg azt, hogy a másik embertársának az a nagy öröm, hogy odaáll mellé és beszélget vele. Mindezekhez rengeteg kemény munka kellett és kell a továbbiakban, de ilyenkor érzi azt a sportoló, csapat, hogy megéri csinálni, amit csinál.
Pont tegnap kaptam egy kislánytól üzenetet, aki a DFVE-ben játszik, hogy köszöni a biztatásomat és úgy néz ki, hogy rendbe jön a keze, így januártól ismét mehet majd a vízilabdás edzésekre. Szóval most körülöttem ilyen fantasztikus tehetségek vannak. Hálás vagyuk a szeretetükért.
Jó érzés volt például, amikor két hete a konditeremben egy kislány csak úgy elkezdett utánozni. Szó szerint ugyan azokat a gyakorlatokat kezdte csinálni, mint én. Majd ez olyan jól sikerült, hogy egy óra múlva már megbeszéltük az egész csapatával, hogy egy hét múlva én tartom a kondi edzésüket!
A legutóbbi Magyar Kupa mérkőzésen szinte sírva fakadt egy kislány, amikor egy dedikált vízilabda sapkát adtam neki, valahogy különös érzés, mert igazából azzal, hogy valakinek örömöt okozol a te napod lesz szebb. Érdekes érzés. Szívmelengető.
El tudjátok képzelni azt az érzést, amikor belépsz valahova, mint például én az uszodába és 10 gyerek neked rohan, hogy: -Sziaaaaa Grétaaaa! Majd egyesével megölelnek?
Vagy az, hogy az én régebbi válogatott fürdőruháimban edzenek? Leírhatatlan. Leírhatatlan, hogy néhány éve még én is pont ilyen voltam, most pedig a picikék könnyeznek örömükben tőlem! Nem felejtem el, hogy honnan jöttem, de azt sem, hogy hova tartok. Ha választanék magamnak életet, pontosan ezt szeretném.

“A siker az, amikor szereted magad, szereted, amit csinálsz, és szereted, ahogy csinálod.”

Szenvedéllyel,

Gurisatti Gréta
A 2020-as tokiói olimpia leendő bajnoka