A 13. fordulóban is sikerült hozni a három pontot.

 

Dunaújvárosi Egyetem-MAARSK Graphics 13-10 ZF-Eger

Negyedek: 2-1, 4-2, 4-2, 3-5

Góllövők: Vályi 6, Gurisatti 3, Luka 2, Menczinger 1, Huszti 1; illetve Szilágyi D. 3, Ráski 2, Mchunu 2, Tóth 1, Szűcs 1, Szilágyi Sz. 1.

 

A mérkőzést követő sajtótájékoztatón a csapatok edzői és egy-egy játékosa a látottakról így nyilatkozott:

 

Mihók Attila, DUE-MAARSK vezetőedző:

Nehéz mérkőzést játszottunk, az Eger nagyon szervezetten védekezett, de azért az is kellett ehhez, hogy mi rengeteg dekoncentráltságból adódó hibát vétettünk, elsősorban a támadó játékunkban. Több labdát is elajándékoztunk, ami természetesen a vendég csapat szempontjából gyönyörű labdaszerzések voltak. Nem voltunk elég higgadtak, az látszott a csapatomon, hogy ezt a meccset le akarták tudni minél hamarabb, miközben ez nem így működik. Ebből fakadt, hogy az első és a negyedik negyed hektikus volt és újra rávilágított azokra a problémákra, amiket még kezelnünk kell. A játékosaimnak meg kell tanulniuk, hogy mi az amire képesek, amit stabilan meg tudnak valósítani és annál többet nem vállalni, amikor az iram, a sebesség „elkapja” őket. Úgy vélem, ennek köszönhető, hogy több labdát adtunk el ezen az egy meccsen, mint az egész múlt heti Euroliga-selejtező kör négy mérkőzése alatt. Gratulálok az Egernek, végig éles helyzeteket kellett megoldanunk és szervezett védekezés ellen támadnunk, nem könnyítették meg a dolgunkat. Mindezeket tükrözte a végeredmény is.

 

Ziegler Diána, DUE-MAARSK játékos:

Én is úgy gondolom, hogy elsiettük, főleg az elején, túl gyors iramot akartunk diktálni. Ez, és a sok labdavesztés rányomta az első játékrészre a bélyegét, utána sikerült összeszednünk magunkat, azonban visszaestünk az utolsó nyolc percre az előbb említett hibáinkba. Sok a kapott tíz gól, de nyertünk, ennek örülök.

 

 

 

 

 

 

Biros Péter, ZF-Eger vezetőedző:

Gratulálok az Újváros csapatának, az eredmény várható volt. Úgy gondolom, hogy mindkét csapat számára hasznos négy negyed volt, mi a védekezésünkben lehettünk volna összeszedettebbek.

 

 

 

 

 

 

 

 

Mchunu Hlengiwe, ZF-Eger játékos:

Gratulálok én is a DFVE-nek! Büszke vagyok a csapatunkra, mert küzdöttünk és meghaltunk egymásért a vízben.