A tegnapi napon került megrendezésre a Női OBI elődöntőjének második fordulója, melyben lányaink a Szőnyi úton játszottak a BVSC ellen.

BVSC-Zugló 10-7 Dunaújvárosi Egyetem-MAARSK Graphics

Negyedek: 2-2, 1-2, 5-1, 2-2

Góllövők: Gyöngyössy 2, Farkas 2, Kuna 2, Kele 1, Leimeter 1, Illés 1, Utassy 1; illetve Garda 2, Menczinger 2, Ziegler 1, Vályi 1, Brezovszki 1

Az összecsapást követő sajtótájékoztatón Mihók Attila, a DUE-MAARSK vezetőedzője így értékelte csapata teljesítményét:

Mihók Attila

DUE-MAARSK vezetőedző

Két  ellentétes félidőt produkáltunk. Az első félidőben összeszedettek voltunk hátul és gólokat tudtunk lőni elől, ellenben a második félidőben nem. A BVSC levédekezett minket, gyors támadásokkal előnyre tettek szert és egyre jobban belevittek minket a saját játékukba, amibe nem kellett volna beleesnünk. Ennek a gyorsaságnak és eredményhajszolásnak az eredményeképpen lefordulásból kaptunk gólokat, ami nem volt jellemző ránk az elmúlt időszakban. Talán egy kicsit görcsössé vált a játékunk azzal, hogy a harmadik játékrészben megfordították a mérkőzést rövid idő alatt, miközben voltak emberelőnyös helyzeteink, amiket rossz ritmusban, rossz mozgásokkal fejeztünk be és nem tudtuk értékesíteni. Mindez természetesen erősítette az ellenfelünk védekezését, illetve így a támadójátékuk sokkal magabiztosabbá vált. Megérdemelten nyerték meg a mai találkozót.

Attila mellett Ziegler Diána, a DUE-MAARSK bekkje is összefoglalta a tapasztaltakat:

Az első félidőben teljesítettük a megbeszélteket, viszont a harmadik-negyedik negyedben a kapott gólok után elkezdtünk kapkodni a támadásban. Ahogy Attila is mondta, az ellenfelünk ezeket a támadóhibákat kihasználta és gyors, lefordulásgólokra tudta váltani, szétesett a védekezésünk. Szerencsére van még egy találkozó, amelyen javíthatunk.

A párharc állása 1-1, szombaton 2019. április 13-án kerül megrendezésre a 3. forduló 15.00 órai kezdettel a Komjádi Béla Uszodában.