A tegnapi napon került megrendezésre a 2018/2019. évi Női OBI döntőjének első fordulója, melyben az UVSE Hunguest Hotels mérte össze erejét a Dunaújvárosi Egyetem-MAARSK Graphics csapatával.

UVSE Hunguest Hotels 13-9 Dunaújvárosi Egyetem-MAARSK Graphics

Negyedek: 2-0, 5-3, 2-2, 4-4

Góllövők: Keszthelyi 4, Kiss 3, Antal 2, Parkes 2, Szűcs 1, Faragó 1; illetve Garda 4, Luka 2, Menczinger 1, Vályi 1, Brezovszki 1

Az összecsapást követő sajtótájékoztatón Mihók Attila így értékelte csapata teljesítményét:

Sajnos a mai mérkőzésen az történt, amit szerettem volna elkerülni, hogy megtörténjen. A pálya minden pontján alul maradtunk az ember-ember elleni küzdelmekben. Úgy gondolom, hogy az elmúlt időszakban lejátszott UVSE elleni mérkőzéseket egytől egyig pontosan emiatt veszítjük el, így esélyünk sincs. Rómában készültünk az összecsapásra, ahol ilyen hibák nem fordultak elő. Az UVSE eltüntetett minket a medencéből, gyakorlatilag úgy adták tovább a labdákat, ahogy ők akarták és úgy takartak be minket a védekezésükben, ahogy mi szerettük volna őket. Mindezekből kifolyólag esélyünk sem volt. A mérkőzést nem a szokott felállásban kezdtük, mivel Gurisatti Gréta amióta megérkezett az olaszok elleni válogatott mérkőzésről nem tud teljes értékű edzésmunkát végezni. Rómában már láttam tőle jó megmozdulásokat, illetve a második félidőben egy-egy védekezés alkalmával, de nem vagyok abban biztos, hogy ebben a mérkőzés-sorozatban az a Gurisatti Gréta tud lenni, akire szükségünk lenne. Mindent megtesz azért, hogy ez ne így legyen, de nem gyógyult fel a sérüléséből. Remélem, hogy kedden már többet tudom szerepeltetni és többet fog bírni.