2019. április 30-án került megrendezésre a 2018/2019. évi Női Országos I. Osztályú Bajnokság döntő párharcának második fordulója, melyben a Dunaújvárosi Egyetem-MAARSK Graphics és az UVSE Hunguest Hotels csapatai küzdöttek meg.

 

Dunaújvárosi Egyetem-MAARSK Graphics 5-9 UVSE Hunguest Hotels

Negyedek: 1-1, 2-3, 1-4, 1-1

Góllövők: Garda 2, Gurisatti 1, Horváth 1, Vályi; illetve Keszthelyi 3, Peresztegi 2, Parkes 2, Faragó 1, Sevenich 1

Mihók Attila nyilatkozata a mérkőzést követően:

A támadójátékunkban ma igazából nem tudtunk gólerősek lenni a második félidőben. A múltkor ez az első félidőben okozott problémát, most pedig a második félidőben. Túl játszottuk a helyzeteinket és nem vettük figyelembe, hogy a támadásink befejezéséből gólt kell szerezni és ezért kockázatokat kellett volna vállalnunk. Bizonyos pozíciókon nem a megfelelő döntéseket hoztuk, hozzáteszem rengeteg kontrát és labda nélküli kiállítást kaptunk, a kispad hosszúsága pedig véges. Az eddig gólerős játékosaink ma nem voltak eredményesek, gólra törőbb játékot kell mutatniuk szombaton és bátrabban kell mindenkinek támadnia. A harmadik negyedben messze álltunk a kapujuktól és megint csak az ellenfelünk akarata érvényesült a mi támadásunkban, amit szerettünk volna elkerülni a múltkori esetből tanulva. Ennek köszönhetően rendezetlen védekezés ellen tudtak támadni számtalanszor és nehéz egyidőben a centerjátékot és a lövőt is semlegesíteni.

 

Garda Krisztina mérkőzés összefoglalója a meccset követően:

Mindenképpen jobban kezdtünk, mint az előző összecsapáson. Két negyedig jó volt a játékkép, mentünk, harcoltunk, aztán jött egy rövidzárlat a harmadik negyedben, amikor meglépett az UVSE, így a negyedik negyedre már csak zárkózni próbálkoztunk. Ezt természetesen jobban nem hagyta ellenfelünk, mármint a hátrány ledolgozását, így lett a 9-5-ös végeredmény. Már a döntőjutásért folytatott küzdelemben is a harmadik játékrészen múlt a mérkőzéseink kimenetele.