A mai napon rendezték meg a 30. Universiade női vízilabda elődöntőjét, melyben a magyar csapat az oroszok ellen mérte össze erejét.

 

A végig kiegyenlített párharc döntetlennel végződött, így büntetőpárbaj következett, melyben a mieink bizonyultak jobbnak. Megérdemelten jutottak be a döntőbe, ahol az olaszok csapatával küzdenek meg az aranyéremért holnap (2019.07.13.) 20.00 órakor.

Magyarország 16-14 Oroszország

Negyedek: 4-5, 4-3, 1-0, 3-4, Büntetők: 4-2

Góllövők: Garda 3, Máthé 3, Kövesdi 2, Brezovszki 1, Farkas 1, Hertzka 1, Kuna 1

 

Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség Facebook

2019. július 10-én került megrendezésre a negyeddöntő, melyben az ausztrál válogatottat 7-4-re sikerült legyőznie Mihók együttesének. Aki a mérkőzést követően így nyilatkozott:

Nagyon boldog vagyok főleg azért, mert igazi negyeddöntő volt. Háromgólos hátrányból fordítani mindig egy plusz örömforrást jelent. Nagyon taktikus és jó paraméterekkel rendelkező ausztrál csapatot sikerült legyőznünk. Az első félidőben levédekeztek minket és nem tudtuk átlőni a zónájukat, nem tudtunk gyors támadásokat vezetni, ekkor a mérkőzésképe nem volt kedvező számunkra. A harmadik játékrészre döntetlenre sikerült hozni az eredményt és ez akkora erőt, löketet adott a csapatnak, hogy a negyedik negyedben sikerült eldöntenünk az ütközetet. Az oroszok ellen ennél jobb játékkal és mozgékonyabban kell majd játszanunk.

Magyarország 7-4 Ausztrália

Negyedek: 0-2, 1-1, 3-1, 3-0

Góllövők: Garda 4, Farkas 1, Kövesdi 1, Gémes 1