A magyar női válogatott eddig négy alkalommal vett részt az egyetemisták-főiskolások párharcában és mindannyiszor döntőt játszottak, azonban most először sikerült megnyerniük azt.

 

Olaszország 7-8 Magyarország

Negyedek: 3-3, 1-2, 1-2,2-1

Góllövők: Garda 3, Hertzka 2, Gémes 2, Brezovszki 1

 

Az első játékrészben kiegyenlített volt az összecsapás, majd a második és harmadik negyedekben sikerült 1-1 góllal ellépnie Mihók együttesének a hazaiak csapatától. Az utolsó játékrészt az olasz gárda nyerte 1 góllal, azonban az előző negyedekben szerzett előny és Kiss bravúros védésének köszönhetően a végső sípszót követően a magyar együttes ünnepelhetett, az eredményjelző ITA 7-8 HUN mutatott.

Szívből gratulálunk az egész csapatnak, vezetőinek és természetesen a DUE-MAARSK játékosainak: Brezovszki Gerdának, Garda Krisztinának, Kiss Alexandrának; valamint vezetőedzőjének Mihók Attilának!

Fotók: Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség Facebook

 

A két évvel ezelőtti Tajpej-i Universiaden is részt vevő Kiss Alexandra így nyilatkozott a mérkőzést követően:

Valóra vált az, amiért júniusban készültünk, amit vártunk az első naptól kezdve. Nagyon boldog vagyok, mindenki nagyon boldog. Olaszországban megverni Olaszországot óriási élmény. Nem találok szavakat. Két éve nagyon szerettük volna megnyerni a játékokat, akkor csak az ezüstérem jött össze, de most sikerült!